Home » Uncategorized » Zaman Riang Kanak Kanak

Zaman Riang Kanak Kanak

Sekadar Hiasan – Googel

Petang tadi sambil menung menung depan laman rumah terpandang kanak kanak sedang riang ria bermain konda kondi..huhu..seronok eh..gelak ketawa..lari lari..haha..terkenang zaman dulu dulu..

Bukan apa sebab zaman itu memang zaman yang menyeronokkan..tak payah fikir macam macam..yang penting masa tu mak bapak suruh pi sekolah je belajar..petang petang boleh pergi bermain..lepas tu balik mandi pergi mengaji lak..haha..

Ingat lagi masa tu macam2 aktiviti boleh buat..masa tu perkara yang kita buat aku rasa ikut musim..kalau musim main getah gelang semua main benda tu..kalau layang2 semua main layang2..kalau gasing ..gasinglah seluruh kampung dan kampung2 yang sewaktu dengannya..macam macam lagi yang ada..haha..

Tapi zaman tu dah berlalu..tak mungkin kembali..hanya boleh kembali dalam bayangan..kenangan..!! Oleh itu kita jagalah anak2 kita sebaiknya agar dia juga dapat merasa sama seperti apa yang kita rasa..

Hentikan penderaan dan hentikan gejala sosial yang boleh membuatkan ada yang terbuang dalam tong sampah..!!

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

10 comments

  1. paling akak suka..main masak2 dgn main kawen2…heee…

  2. @Sharifah nor tapi zaman sekarang bahye kak main kawen2..takut kawen btol2..terus ada family secara tak sengaja walau pun kira sengaja

  3. huhu mmg best zaman kite kecik2 dulu bebas nk main apa saja kat padang yg luas, panjat pokok, main nyorok2 main getah, galah panjang, konda kondi mcm kamu tulis tu, main teng teng main hujan pown ader hahaha… tp zaman skunk ni x bole lah buat cmtu… bahye ader dimana2 x mcm dulu… tp kesian kan… anak2 skunk sbb x dapat hak asasi zaman kanak2 diorang ader x de pown men kat depan rumah atau mandi kat swimming pool atau air terjun jer… sangat kasihan….. 🙁

  4. @Sharifah nor

    kak pah: nk nyampuk ckit mase main masak2 tu iris siap ambil bunga2 rumput tuk dijadikan hiasan pde makanan yg dimasak dlm permainan tu..
    n kalau main kawin2 plak huhu best sbb slalu dpt jadi pengantin ppuan dgn dak laki yg mmg iris suke mase zaman kanak2 skunk ni semua dh bwk haluan masing2 tp mmg best zaman kanak2 dulu

  5. bukan photographer

    owh..rindu zaman kanak2..setiap permainan ada musim sendiri.hehe

  6. huwaa..nak jadi budak selamanyaa!!!

    hehe

  7. aah skrg bebudak sume pakat dok hadap fesbuk je (T__T) wuwuwu~~~

    recent post : |font comel-comel|

  8. ada lg ek zaman skrg org maen konda kondi??

  9. Zaman kita kanak-kanak dulu lebih selamat dari zaman sekarang. Risau nak biarkan anak begitu jer main ngan kawan-kawan…risau sebab sekarang banyak kes culik.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *