Breaking News
Home » Motivasi » Yang Kalah Mencari Alasan

Yang Kalah Mencari Alasan

“kenapa kau tak boleh score walaupun satu lawan satu tadi”
“aku saja je, lagi pun tadi ada bonggol..padang tak rata”

Semua orang boleh buat alasan..satu sebab boleh buat beribu alasan.Tak kiralah yang logik atau tak logik.Janji alasan..apa peduli masuk akal ke tak.Kalau suruh kerja lebih masa..tak boleh la aku ada dating,aku ada hal,tulang aku reput tak leh kerja lebih dan macam-macam lagilah.

Sebenarnya alasan inilah yang membuat kita semakin jauh..jauh dari kehidupan yang sebenar.Dah semua tak boleh..macam mana kita nak terlibat dengan kehidupan..jadi masih segar dalam ingatan pesan boss aku ” orang menang mencari jalan..orang kalah mencari alasan “.Sesukar mana pun mesti cari jalan penyelesaian..cuba..cuba..cuba..dan cuba lagi..”cakap senang laa” eh ni kira alasan laa ni..haha

Check Also

stadium baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT. Satu majlis pelancaran rekabentuk dan konsep stadium bola …

5 comments

  1. banyak sangat alasan memang x menjadi la jawabnya.

  2. alaaa bukan nk bg alasan..nk jugak cover malulaa ­čÖé

  3. nak seribu daya
    x nak seribu dalih
    kan3?

  4. betul tu kiz.tapi jgn lah sampai cari2 jika uda x boleh..x smua benda boleh di capai..tp sebaiknya mencuba(mencari)..:)

  5. org yg gagal mmg selalu mencari alasan,peace:)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *