Home » Uncategorized » Virus | Online Virus Scanner

Virus | Online Virus Scanner

Virus komputer adalah program yang ditulis yang mempunyai kemampuan untuk menyebarkan dirinya dari satu program ke program lainnya.Macam-macam cara kita boleh kesan dan halang penyebaran virus ini.Selain itu sebagai pencegahan awal boleh juga periksa secara online.Selain scanner fail kita juga boleh scanner url yang mencurigakan.

Di sini aku beri beberapa web yang menyediakan khidmat scanner secara online.Jadi kalau nak check url atau fail boleh cuba disini.Percuma.
Online Virus Scanner
Selepas scanner akan dikeluarkan laporan tentang url atau fail yang kita scanner itu.Walaupun ini tak sepenuhnya membantu tapi macam biasa mencegah itu kan lebih baik.Selamat mencuba.
Psstt : Tanya sikit..macam mana dengan penampilan baru blog ni? 

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

4 comments

  1. penampilan menarik dan kemas..bagus2…

  2. oh virus.. mujur laptop aku x de virus. hehe.. rupa blog sangat cool. aku suka template gini

  3. bagus tips ni kiz,tapi aku dah standby dgn kaspersky..:)

  4. kali ni bagus bro tp BG dia nmpak suram skit bro..cer cri yg ceria skit đŸ˜‰

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *