Breaking News
Home » Santai » Tragedi 10 December

Tragedi 10 December

Pulau Tioman
Salam semua Rakan2 pembaca dan blogger yang terhebat semua..Tengok tajuk memang tak bleh blah kan..Tragedi 10 December..maknanya hari ni lahkan..Lepas tu ada gambar Pulau Tioman lak sebagai hiasan..Apa kena kena mengenanya..jadi jom teruskan skodeng
Ni haa cerita pasal 10 December dan Pulau Tioman.. Cerita ni pengalaman pertama dan harap adalah yang terakhir aku laa..haha..Ni di tentang pengalaman aku pada 10 December 1997 di Pulau Tioman..Hari ni kan 10 December..kiranya ulangtahun laa ni..yang ke 14 tahun..
Al kisahnya terjadi semasa aku lakukan aktiviti menyelam skodeng2 ikan dan batu karang kat tepi2 je..Tiba2 jeng2..layan punya layan aku telah tersalah teknikal..aku terskodeng di bawag bungkah batu besar..so ombak2 kecil tu telah menarik aku ke dalam bungkah2 batu tu..apa lagi mengelupur aaa..( tempat yang aku nyelam2 tu memang tak dibenarkan pun..bahaya..pada muka aku )..apa lagi terjadilah kejadian lemas yang tak di sangka2..mujur ada rakan yang tengah lepak kat atas batu tu nampak dan terus menjadi superhero..alhamdulillah selamat..dapatlah aku ceritakan pada korang dalam blog ni..walau pun cerita ni cerita hitam putih..kalau tak selamat hari tu..tak wujudlah blog ni..
14 tahun berlalu..aku fobia dengan laut..cuma 2-3 tahun kebelakangan ni aku mula berjinak2 dengan laut semula…
[NOKTAH] – jangan lemaskan diri anda dengan perkara yang remeh temeh..!!

Check Also

Piala Dunia 2018

Senarai Penuh 32 Pasukan Yang Layak Ke Piala Dunia 2018

Setelah melalui pusingan kelayakan dan playoff, 32 pasukan telah pun mengesahkan tempat ke Piala Dunia …

15 comments

  1. wah menarik gambar tu.. kat mane tu??

  2. salam bro….
    kalau ada kelapangan timggalkan link bro dalam blog saya,,,]ape pun nice post dari blog bro nie

  3. @acik mimi
    tq 4 visit..dah tinggalkan link kat blog awak…

  4. cam penah tengok jerk..huhu tapi lepak mncing kt tioman best bro..x yah susah2 melemaskan diri..gi mncing lagi best..huahaha

  5. cis…alhamdulillah..umuq panjang lagi..apa ni..sah2 tak baca abiss orang tu..dan ada pulak tu komen tak kena mengena pun..bro..tolong ajaq mai sat,akak ni orang baru,sekali dh terlibat ngan blog..buat la betul2..tak tau,tanya…betul tak?ka main belasah suka suki kita jer?

  6. ===> piasara..nak ajar apa ni..kita tak paham soalan akak ni..apa apa pun tq..

  7. teringin pergi ke pulau tioman

  8. syukur selamat ye..hehe..tak penah sampai lagi pulau tioman..

  9. Allah masih sayang lagi…..
    tapi laut memang best…..

  10. Iryns awyn aka ryn

    tioman xbp menariklah..

  11. tak reti berenang.. dulu ade nak belajar berenang, tp terlemas pulak. Terus x jadi. hohoho

  12. Astagfirullah hal azim…..nasib baik ada orang selamatkan…bahaya tu.

  13. hati2 lain kali…laut memang indah tp bahaya ada dimana2….

  14. Kenangan rupanya, ingatkan tulis time tahun 1997 haha..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *