Home » Uncategorized » Tony Fernandes Pemilik Baru Kelab Bolasepak Queen Park Rangers ( QPR )

Tony Fernandes Pemilik Baru Kelab Bolasepak Queen Park Rangers ( QPR )

Tony Fernandes announced as new owner of Queens Park Rangers

Tony Fernendes menjadi pemilik baru kelab bolasepak Liga Perdana English Queen Park Rangers ( QPR )selepas membeli 66% kepentingan Bernie Ecclestone yang bernilai kira-kira £ 35m.Tony Fernendes di jangka melabur £ 10m lagi untuk pembangunan kelab QPR dengan cadangan pembelian pemain seperti Scott Parker pemain tengah England dari kelab West Ham.Queen Park Rangers (QPR) bermula dengan kekalahan 0-4 pada perlawanan pertama mereka sabtu lalu.

Apa yang paling aku harapkan sekarang adalah dapat kiranya ada ruang-ruang untuk pemain negara Malaysia untuk beraksi dalam liga perdana english dengan adanya pemilikan Tony Fernendes keatas QPR.Mungkinkah impian ini akan terlaksana? Kita tunggu dan lihat je.

Antara kata Tony selepas menjadi pemilik QPR :I’ve always wanted to be involved in football and the appeal of a London Club like QPR, was too good an opportunity to turn down,” Fernandes said. “QPR is a raw diamond and hopefully I can contribute into turning it into a diamond. I want the fans to be proud of what we’re doing and be involved as much as we can.”

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

5 comments

  1. tp nak ke tony tu bagi…kih kih kih

  2. aku rasa tak peluang untuk pemain malaysia beraksi di EPL coz rangking bola sepak negara kita lebih pada 100 ..kalau training,bolehla hehe

  3. macam susah je nak kasi pemain tempatan main kelab die =_=..

  4. ::ini belog saya . cinta hati saya::

    mau ke die bagi . hehe

    🙂

  5. pergh kaya gila tony ni la nie…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *