Home » Uncategorized » Terasa Betul Kehilangannya

Terasa Betul Kehilangannya

Tadi bila aku belek2 foto album aku..nampak satu gambar ni..ermm..lama aku tenung..lama aku pandang..tetiba terasa pula sebaknya..adeh..rilek beb..janganlah emosi sangat..kau kan lelaki..aku cakap sendiri pujuk hati..haha..ok rilek..cool!!

Ingat dulu mula mula kenal dia ni seorang yang happy go lucky..suka ambil berat tapi cerewet sket..dari berkawan tetiba timbul lak cintan2..( cintan2 yg duk renggang2 nih..haha ) pastu adeh ada plan nak bertunang..pehh..tapi apakan daya tak sempat..kenapa tak sempat pulak..?

Sudah suratannya begitu..setiap pertemuan ada perpisahan..kita hanya merancang tapi tuhan yang menentukan.Dia pergi dulu setelah sekian lama bertarung melawan ketumbuhan dalam otak..penyakit yang lansung aku tak tahu..sekian lama di rahsiakan..mungkin dia tak sanggup melihat aku sama2 susah macam dia..tapi aku sanggup beb..sanggup..!!

Tanggal 23/2/2005 dia pergi jua tanpa aku di sisinya.Esok genap 6 tahun..walaupun dah lama tapi terasa betul kelihangannya..tapi aku redha..ketentuan Allah.
Mungkin ada hikmahnya..sekarang aku bahagia bersama isteri dan anak2..

AL- Fatihah buat Nur Amani 1980-2006

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

16 comments

  1. Hmmm..meremang bulu roma LM..LM tumpang hiba atas apa yg terjadi..sbrlah, mgkn ada hkmah yg terjadi..

  2. bila ada pertemuan..pasti ada perpisahan…

  3. sama sama lah kita sedekah kan nye ye…. sadis juga luahan ni….. hu hu hu … camana pun hargai lah apa yang kita ada sekarang ye….hu hu hu… teringat lak kisah lama…huh uhh

  4. Al-Fatihah..sebak plaK bC n3 en.kiZ ni
    kT juA pst Akn diJempUt KemBaLi

  5. @LM hikmah itu dah dapat sekarang..aku menjadi insan yg lebih menghargai benda yang telah di miliki..

  6. @Sharifah nor btol tu Kak Pah..setuju sangat

  7. @Mr iz kekadang kehilangan itu membuat kita lebih menghargai apa yang kita ada sekarang..allah maha besar

  8. @miryoNarsha itu sesuatu yang pasti seperti yang di janjikan Allah..

  9. alfatihah..
    setiap yang hidup pasti akn kembali ke sisiNYA~

  10. assalamualaikum
    shalawat atas Nabi Muhammad SAW

    tabiatnya manusia, bila di hujung jari tidaklah dipeduli tapi bila hilang tercari-cari.

    kak ct google aje!

  11. Ya Allah, sedih ar n3 ni..huhuhu..

    stp yg bernyawa pasti akan merasai mati..

    raudhah folo sini sbb dah berkenan ngn n3 blog ni *1034 =)

  12. kenagan mengusik jiwa
    suratan begitu

  13. alfatihah buat arwah~

    people & things change, it doesnt mean we forget the past, it means we move on & treasure the memories.. 🙂

  14. tiba2 teringat kt orang jugak..

    =.=”

  15. alfatihah…
    byk2 la doa moge die tenang kt sne…

  16. al fatihah…. huhuhu banyak pulak jumpa entry citer pasal org tersayang yg pergi dulu..sobs sobs

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *