Home » Motivasi » Tentang Dhia .. Tak Tonton Tapi Dengar Je

Tentang Dhia .. Tak Tonton Tapi Dengar Je

Tentang Dhia drama yang tengah hangat di slot Akasia TV3.Serius aku belum pernah tonton lagi cerita Tentang Dhia ini.Menarik ke? Tapi aku banyak baca tentang Dhia ni di blog rakan-rakan dan portal hiburan.Yang buat link download pun ada.tentu berlumba-lumba pengunjung masuk eh.Walaupun aku tak tonton lagi cerita Tentang Dhia ni,tapi aku selalu dengar je dari jauh..dengar dialog macam dengar radio sambil dengar penonton depan TV tu buat ulasan..peminat tegar katanya..layan je.
Tapi dialog yang Dhia atau Nora Danish cakap tadi memang menarik minat aku untuk membuat entri ini.”Mati itu pasti,yang membezakan cuma lambat dan cepat je”.Lebih kurang macam tu lah,aku dengar sekali imbas je..Tapi kata-kata itu harus menjadi azimat yang patut kita pegang sentiasa.Sebab kita tak tahu bila dia tiba.Umur bukan penentu akan ajal kita.Sampai masanya,ia akan berlaku tak cepat atau lewat walau sesaat pun.Jadi dalam filem atau drama ini banyak sebenarnya yang boleh kita jadikan tauladan.Yang penting fahami apa yang hendak disampaikan.Yang baik jadikan tauladan,yang buruk jadikan sempadan.

pstt : Biar jadi pendengar yang setia dari jadi penonton yang tak tahu apa apa..haha..kalau aku salah maafkan aku eh.

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

15 comments

  1. nama pun drama..yg baik jadikan tauladan..jahat jadikan sempadan

  2. saya pun tak pernah tengok tentang dhia..waktu siarannya jam 7..alahai..faham2 lah..

  3. begitu mati itu selalu dekat
    cume manusia itu selalu lupe..

  4. tauxpe..yg baik jdkn teladan..:)

  5. byk part ngarut, xleh ke ada siri cite hepy2 tak stress? hehe

    p/s: permintaan penonton

  6. pernah tgk sekali ja.. tu pun brapa minit..xminat drama mcm gini..

  7. sye pun x minat drama mcm gini :/

  8. dh merepek dh cite tu skrg ni.

  9. Salam kunjungan. have a nice day.

  10. sian kat dhia.. best cite dia.. mgu ni dah last.. 🙂

  11. akak tak pernah tgk..tp kat fb status semua citer psl citer tu..

  12. mmg dok tgk ttg dhia nie…sbb ada msj yg blh digunakan.

  13. sama la, xtgk lg pon tapi ramai ckp best..ape yg best ek?

    pendapatniaga.blogspot.com

  14. saya pun dengar2 je. kafe selalu penuh time tuh. huhu

  15. tentang dhia dah habis pun td..rsanya..suami isteri mati huhu…sedih gak cite dia..layan pun sbb smntra nk tgu solat duduk2 jap tgk..hehee..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *