Breaking News
Home » Uncategorized » Tak Puasa Kena Penjara 6 Bulan | Padan Muka

Tak Puasa Kena Penjara 6 Bulan | Padan Muka

Hukuman penjara enam bulan dan denda RM1,000 bakal dikenakan kepada umat Islam yang didapati makan di khalayak ramai termasuk pengusaha premis yang menghidangkan makanan kepada mereka sepanjang Ramadan ini.Perkara ini di akan di laksanakan oleh Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP).Sepanjang bulan Ramadan ini Jabatan Hal Ehwal Agama Islam Pulau Pinang (JHEAIPP) akan menjalan operasi yang di namakan Ops Jejak yang di sasaran keatas orang perseorangan dan juga permis yang seperti restoren dan gerai-gerai tepi jalan.

google

Takkan Pulau Pinang je? Harap semua negeri akan turut melaksanakan tindakan sedemikian demi menjaga kesucian bulan Ramadan.Mungkin sebelum ini hukuman agak ringan dan ramai yang tidak kisah.Biasalah hukuman dunia..tapi bila sampai hukuman akhirat..tahu ler nasib nanti.

Siapa yang kena tangkap tu confirm raya dalam penjara..eh tak raya pun tak per kan sebab bukan puasa pun..hehehe.

Check Also

stadium baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT. Satu majlis pelancaran rekabentuk dan konsep stadium bola …

10 comments

  1. laa ingat kan satu melesia. baru syiok. haha

  2. ala.. penang je ke?? bwt la semua negeri.. especially KL.. melambak2 org mkn merate2..

  3. hehe..korang jaga2 lah yer..hhaha..

  4. 1 melesia la bagus.. huhu

  5. satu malaysia patut laksanakan.

  6. alamak knape pulau pinang shje..

  7. pahang pon kene buat gak tu.. huhu.. wahh dah makin stylo la blog ni.. suke suke 😀

  8. kena ati2 lepas ni..ih kih kih kih

  9. enam bulan tu kene penjara.haha..tak pepasal je.tapi raya dalam lokap pun apa salahnya.bukan selalu pun..hahahaha.. *gurau je.jgn buat lak

  10. kesian kt mereka yg kene paksa puasa…ade pahala ke klu x ikhlas puasa??

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *