Home » Santai » Tak Hilang Bisa Ular Menyusur Akar

Tak Hilang Bisa Ular Menyusur Akar

Aku nak juga..peduli apa aku dengan kau.aku orang lama..aku ada kuasa kau jangan sibuk sibuk pulak..pehh statement yang tak bleh blah tu dari seorang yang anggap dirinya the best..!! huhu.
Biasa berlaku ni bila berlaku sesuatu perkara yang bertentangan antara dua pihak.Kalau dua dua keras hati keras kepala memang boleh jadi gaduh punya..Tapi kan kalau dua dua bergaduh dapat apa? sapa yang untung? selalunya pihak
ketiga lah yang untuk di mana pihak ketiga lebih matang dalam mencari peluang terhidang.Yang bergaduh habuk pun tarak..bak kata orang menang jadi arang..kalah jadi abu..dua2 sama je melingkupnya.

Apalah salahnya dalam sesuatu hal tu guna diplomasi..semaikan sikap tolak ansur.Pasti segala permasalahan akan menjadi mudah untuk di selesaikan.dah hancur bersepai..baru nak sedar kesilapan.Dah terlambat beb..menyesal dulu pendapatan..menyesal kemudian tak berguna..

Bawa bawa berbincang..slow talk..jangan speed2 nanti tak faham..ibarat menarik rambut dalam tepung,rambut tak putus..tepung tak berselarak.kalau yang tua tu elok2lah bawa mengalah kepada yang muda..kalau yang berpengaruh atau otai tu bagilah peluang kepada yang newbie bagi pandangan..mungkin idea baru lagi fresh boleh selesaikan masalah..mengalah tidak bererti kalah..

Setinggi mana pun kedudukan kita..popular bebangat ke kita ni..walau korang dah bajet diri otai pun..jangan lupa rumput di bumi..orang akan bertambah hormat jika kita bertoleransi..bak kata pepatah..tak hilang bisa ular walaupun menyusur akar..!!!

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

6 comments

  1. belog saya a.k.a naz

    like 100kali like dengan statement last para
    ‘walau korang dah bajet diri otai pun..jangan lupa rumput di bumi..orang akan bertambah hormat jika kita bertoleransi’:)

  2. like…
    penuh dgn pribahasa,,…:)

  3. ceq sangat suka post ni!! hehhe

    seb bek la ceq ni cuma semut merah. hehe

  4. bisa..pedih…!!!!..mmg ler ada sikap manusia yg cam tu…tapi akak tak…kan..kan..kan….errrr…sbb akak tak pemes pun…

  5. wah~ tak ilang bisa ular walaupun menyusur akar.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *