Breaking News
Home » Tag Archives: Bantuan Rakyat 1 Malaysia (page 3)

Tag Archives: Bantuan Rakyat 1 Malaysia

BR1M BRIM

BR1M BRIM – Nampaknya minggu ni semua laman sosial terutama di facebook menjadikan BRIM topik hangat dalam status memasing. Tak kisahlah macam mana cara pun, andai anda layak  menerima syukurlah. Semua tu rezeki. Tak payah sindir sindir, tak payah nak gaduh gaduh,tak payah nak di politikan sangat.  Walau tak seberapa tapi itu tetap rezeki . Syukur itu perlu 🙂

Read More »

Kemaskini BR1M 2.0 Dan Permohonan Baru BR1M 3.0 Online

Kemaskini BR1M 2.0 Dan Permohonan Baru BR1M 3.0 Online BRIM 2014 | BRIM ONLINE – Pendaftaran BR1M 3.0 2014 telah pun dibuka bermula 23 Disember 2013. Selain pendaftaran baharu BR1M 3.0 , penerima BR1M terdahulu 2.0 juga boleh melakukan kemaskini maklimat terkini secara online melalui laman yang disediaan dibawah. UPDATE ( 20 November 2014 ) – Info BR1M 2015 disini • …

Read More »

Pendaftaran Online BR1M 3.0 | BR1M 2014

Pendaftaran Online BR1M 3.0 | Pendaftaran Baharu BR1M 2014 – Permohonan BR1M 2014 ( Bantuan Rakyat 1 Malaysia ) bakal di buka bermula 23 Disember 2013 sehingga 31 Januari 2014. Bagi pemohon baharu Pendaftaran boleh dilakukan secara online melalui laman web www.hasil.gov.my bermula dari 23 Disember 2013.  Manakala pendaftaran secara manual boleh dihantar ke mana- mana Pejabat LHDNM berhampiran. Pembayaran BR1M 2014 dijangka akan …

Read More »

Pendaftaran BR1M 3.0 Bermula 23 Disember 2013 | BRIM 2014

Pendaftaran Baharu BR1M 3.0 Bermula 23 Disember 2013 | BRIM 2014 | Download Borang BR1M 3.0 | Kemaskini Online Maklumat Pemohon – Permohonan Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2014 akan dibuka dari 23 Disember 2013 sehingga 31 Januari 2014. Bagi pemohon BR1M baharu pula boleh mendaftar secara dalam talian online atau secara manual dengan mengisi borang permohonan BR1M 2014 secara percuma mulai 23 …

Read More »

BR1M Syarat Dan Borang Permohonan BR1M 3.0

BR1M Syarat Dan Borang Permohonan BR1M 3.0 | Bantuan Rakyat 1 Malaysia 2014 | BRIM 3.0 – BR1M3.0 kini terbahagi kepada 3 kategori iaitu, kategori pertama – pendapatan isi rumah RM3000 dan kebawah bakal menerima RM650, kategori kedua – pendapatan isi rumah RM 3,000 hingga RM4000 pula bakal menerima RM450 dan kategori ketiga – individu Bujang Yang Bekerja Berpendatan RM2000 kebawah akan menerima RM300. Selain itu, untuk kategori …

Read More »

Permohonan BRIM 2.0 Online | BR1M | Download Borang BRIM 2.0

Permohonan BRIM 2.0 Online | BR1M | Download Borang BR1M 2.0 – Bermula 1 November 2012 pendaftaran untuk BR1M 2.0 bagi pemohon baru telah dibuka termasuk permohonan bagi golongan bujang. Bagi yang telah menerima BRIM yang pertama , boleh juga melakukan kemaskini secara online maklumat terkini anda. Selain secara online , anda juga boleh memuat turun / download borang BRIM …

Read More »