Menu Tutup

Syarikat telekomunikasi ( TELCO ) Tangguh Kutipan Cukai 6 Peratus Prabayar

Cukai 6 peratus yang akan di kenakan oleh syarikat telekomunikasi akan di tangguh? Biar betul? Ermm memang betul la.Ini memang betul-betul cerita betul.Berapa kali betul daaa!!
Syarikat telekomunikasi (TELCO) bersetuju menangguhkan kutipan cukai perkhidmatan enam peratus daripada pengguna prabayar sehingga perbincangan semula dengan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM).Mereka nak bincang dulu dengan SKMM..baguslah tu,harap keputusannya mesti menang-menang.

Menurut kata Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim, berkata antara cadangan yang dibincangkan bersama TELCO adalah caj enam peratus itu hanya dikenakan kepada pengguna yang membeli pek permulaan prabayar.Ini baru cadangan tau..belum confirm lagi.

Harap selepas perbincangan wakil syarikat telekomunikasi dengan SKMM nanti akan memberi keputusan yang positif.Antara syarikat TELCO terkenal di Malaysia adalah Celcom Axiata Berhad (Celcom), DiGi Telecommunications Sdn Bhd (DiGiTel), Maxis Berhad, dan UMOBILE Sdn Bhd (U Mobile).

Rujukan BH

8 Comments

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *