Breaking News
Home » Info Sukan » Streaming Siaran Langsung Malaysia vs Myanmar 26 November 2016

Streaming Siaran Langsung Malaysia vs Myanmar 26 November 2016

Streaming Siaran Langsung Malaysia vs Myanmar 26 November 2016. Perlawanan yang akan menentukan pasukan mana yang akan melangkah ke peringkat separuh akhir Piala AFF Suzuki 2016. Kedua pasukan mencari kemenangan dengan keduanya berkongsi mata dengan sedikit kelebihan kepada tuan rumah.

Perlawanan Malaysia vs Myanmar akan berlangsung di Stadium Thuwanna, Yangon ini akan menyaksikan salah satu pasukan akan mengisi slot separuh akhir. Mengikut kedudukan semasa, Myanmar mempunyai kelebihan dengan kini menduduki tangga kedua kumpulan mengikut defisit gol berbanding Malaysia. Keputusan seri sudah cukup membawa mereka layak. Berbanding skuad bimbingan Dato Ong Kim Swee, perlu menang untuk layak.

Siaran langsung Malaysia vs Myanmar 26-11-2016 boleh diikuti secara langsung menerusi RTM TV2 pada jam 7.30 malam. Untuk tontonan secara live streaming terus sahaja ke pautan dibawah yang juga dibawakan untuk anda oleh RTM.

Klik For Live Streaming Malaysia vs Myanmar AFF Suzuki Cup 2016

Seperti semua sedia maklum, perlawanan ini akan menjadi tumpuan kerana salah satu pasukan ini akan mengisi slot ke separuh akhir dengan Thailand dan Singapore telah layak dari kumpulan A sementara Vietnam dari kumpulan B. Berikut adalah keputusan perlawanan yang akan dikemaskini dari masa ke semasa sepanjang perlawanan.

KEPUTUSAN MALAYSIA vs MYANMAR

Malaysia [ 0 ] [ 1 ] Myanmar
( semasa )

Kepada anda pastikan terus memberi sokongan kepada pasukan harimau Malaysia dalam kejohanan Piala AFF Suzuki 2016 walaupun sebelum ini penuh dengan kontroversi dimana banyak pihak meminta Malaysia memboikot kejohanan ini atas isu Rohingya. Semoga semua pemain Malaysia terus fokus dan kekal bersemangat serta memberi persembahan terbaik menentang Myanmar. Berikan sokongan anda, saksikan mereka secara live streaming dan secara langsung di TV2 jam 7.30 petang 26 November 2016.

Streaming Siaran Langsung Malaysia vs Myanmar 26 November 2016
Streaming Siaran Langsung Malaysia vs Myanmar 26 November 2016

Malaysia dan Myanmar pernah bertemu sebanyak 13 kali sejak 1993 dengan Malaysia menang 4 kali tewas 4 kali serta seri 5 kali. Dua perlawanan terahir pada saingan Piala AFF Suzuki 2014 serta persahabatan pada pada bulan may 2016 berkesudahan seri tanpa jaringan. Namun rekod lampau tidak boleh dijadikan ukuran buat menentukan kejayaan pada perlawanan peringkat kumpulan B Piala AFF Suzuki 2016.

Check Also

najib letak jawatan

Najib Letak Jawatan Presiden UMNO Dan Pengerusi BN

Najib Letak Jawatan Presiden UMNO Dan Pengerusi BN. Akhirnya setelah banyak desakan dari kalangan dalam …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *