Breaking News
Home » Info Hiburan » Sinopsis Jalan Cerita Filem Annabelle

Sinopsis Jalan Cerita Filem Annabelle

Sinopsis Jalan Cerita Filem Annabelle – Sana sini semua bercerita tentang filem Annabelle yang dikatakan seram. Sekarang tengah hangat ditayangkan di pawagam Malaysia. Filem Annabelle adalah arahan John R. Leonetti.

SINOPSIS JALAN CERITA FILEM ANNABELLE

Filem seram barat berjudul Annabelle ini adalah cerita tentang sebuah boneka pada tahun 1970-an di Rhode Island-set Conjuring, yang dibintangi oleh Vera Farmiga, Patrick Wilson. Film ini merupakan kisah dari spin-off ‘The Conjuring‘ yang akan mengisahkan tentang boneka “Annabelle”.
Kisah atau cerita Annabelle ini bermula apabila Mia seorang wanita yang sedang menantikan kelahirannya mendapatkan sebuah hadiah dari suaminya John. Mia pun sangat senang akan hadiah yang diberikan oleh  suaminya. Suatu malam tiba-tiba terjadi sebuah keanehan. Sesudah kelahiran dari Mia, mereka pindah ke rumah baru dan tanpa disedari juga boneka Annabelle yang mereka yakini tidak mereka bawa tiba-tiba saja kembali muncul. Lalu mulai dari sinilah kisah seram Annabelle mula menghantui keluarga Mia dan John.
Anda boleh menonton video trailer Annabelle DISINI.
Filem Annabelle

Check Also

Lelaki Itu Pemilik Hatiku

Lelaki Itu Pemilik Hatiku Akasia TV3

Senarai Pelakon Dan Sinopsis Drama Lelaki Itu Pemilik Hatiku. Pengikut setia drama melayu terutama di …

One comment

  1. Annabelle terbaik

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *