Breaking News
Home » Uncategorized » Singapura Tidak Profesional

Singapura Tidak Profesional

Saya tidak suka rumput padang itu. Saya fikir permainan bola sepak yang baik harus dimainkan di padang yang menggunakan rumput semulajadi,
Mungkin untuk sekolah, untuk belia, ia adalah ok, tetapi untuk profesional ia tidak sesuai,
eh..panasnya komen..bukan aku kata haa..tapi ini dari lagenda bolasepak sendiri..haha.tak lain dan tak bukan lagenda dari Brazil,Zico.

Zico di zaman kegemilangannya

Ketua jurulatih Iraq itu,membidas Singapura kerana menggunakan padang tiruan untuk perlawanan kelayakkan Piala Dunia Zon Asia.Selasa ini Singapura akan bertemu Iraq.Zico cakap padang tiruan itu hanya sesuai untuk budak sekolah..haha..pandangan korang macam mana pula?

Nota: Padang tiruan itu diluluskan oleh FIFA untuk kejohanan kelayakkan piala Dunia 2014 sementara menunggu stadium baru Singapura siap pada tahun 2014.

Sumber-Reuter

Check Also

stadium baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT. Satu majlis pelancaran rekabentuk dan konsep stadium bola …

9 comments

  1. Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine

    maknanye lepas singapura trkandas dalam kelayakan piala dunia baru la stadium sebenar die siap kut.. hahaha

  2. aku taktau pape pasal rumput ni. janji bole main bola. haaha

  3. padang rumput juga main peranan penting dlm bola sepak ya

  4. memang payah kot. diorang menang nasib jek XD

  5. Kalau sebut pasal kualiti permainan bola sepak ni, main kat mana pun kalau dah hebat tetap hebat jugak..cuma, mungkin terasa sgt perbezaan ant. tiruan & rumput ori tu..biasalah,pemain lagenda kan..haha!

  6. hmmmm terpulang ler pada masing2 punya opinion tapi yang pasti memang world standard bola sepak ialah padang rumput bukan padang tiruan..

  7. sokong betul dgn komen Zico tu… setakat game futsal atau sukaneka boleh le atas padang tiruan tu…

  8. terbaca jg tadi kat utusan online..mmg tak patutlah guna padang tiruan..permainan tak semulajadi, tak rasa padang sebenar ada rumput semua2 tu..

  9. mcm keadaan nk ubah adat bola sepak ni. hehe

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *