Breaking News
Home » Info Sukan » Siaran Langsung Malaysia vs Arab Saudi 8 September 2015

Siaran Langsung Malaysia vs Arab Saudi 8 September 2015

Siaran Langsung Malaysia vs Arab Saudi 8 September 2015. Perlawanan penting bagi pasukan kebangsaan Harimau Malaya dalam pusingan kelayakan Piala Dunia 2018 dan Piala Asia 2019. Berdepan dengan pasukan kuat seperti Arab Saudi bukan perkara yang mudah, tersilap langkah pasti mengundang musibah.

Dua perkara yang perlu digalas oleh oleh pasukan bimbingan Ong Kim Swee malam ini adalah maruah bolasepak negara dan hati peminat bolasepak yang sentiasa sayangkan pasukan ini. Memang akan menjadi tumpuan selepas apa yang berlaku di Abu Dhabi minggu lalu. Sudah pasti tidak mahu lagu insiden sama berulang.

Pertemuan Malaysia lawan Arab Saudi akan berlangsung di Stadium Shah Alam pada jam 8.45 malam ini akan menyaksikan Ong Kim Swee mempunyai misi berat. Mampu atau tidak , tunggu sahaja perlawanan malam ini.

Untuk siaran langsung, tidak dapat dipastikan sama ada akan ada siaran langsung menerusi mana-mana siaran tv tempatan sama ada RTM , TV3 , TV9 atau pun Astro sendiri. Namun kami akan memberikan berkongsi pautan live streaming Malaysia vs Arab Saudi jika ada menjelang sepak mula.

UPDATE : siaran langsung di Astro Arena 801 , Live Streaming klik pautan dibawah.

Live Streaming Malaysia vs Arab Saudi 8.9.2015
Live Streaming Malaysia vs Arab Saudi 8.9.2015

LINK TONTON MALAYSIA vs ARAB SAUDI

Pautan live diatas akan dikemaskini menjelang perlawanan. Segala masalah siaran diluar kawalan kami.

APA KATA DATUK ONG KIM SWEE
Corak permainan Arab Saudi dengan UAE hampir sama. Bagi saya apa yang penting dalam pertemuan malam ini ialah disiplin dan semangat yang tinggi perlu ada dalam kalangan pemain. Kita perlu berdisiplin sama ada ketika bertahan mahu pun menyerang. Jika pemain mampu melaksanakannya keputusan positif pasti diraih,Tiada jurulatih yang ingin tewas dalam setiap pertandingan, mereka mahukan kemenangan begitu juga dengan saya tetapi kita perlu realistik dengan kekuatan lawan. Saya enggan memikirkan keputusan sebelum ini, kerana apa yang sudah berlaku biarkanlah, tetapi apa yang saya mahu lihat ialah mempamerkan aksi bertenaga memburu kemenangan. Apabila turun ke padang pemain perlu memanfaatkan sepenuhnya 90 minit yang diberikan, apa pun keputusan kita perlu menerimanya“.

SELAMAT BERJUANG HARIMAU MALAYA 

Check Also

live streaming final piala Malaysia 2017

Live Streaming JDT vs Kedah Final Piala Malaysia 2017

Live Streaming JDT vs Kedah Final Piala Malaysia 2017. Malam ini akan berlangsung malam kemuncak …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *