Breaking News
Home » Santai » Setiap Bulan Aku Pegang Duit Hampir 250 ribu

Setiap Bulan Aku Pegang Duit Hampir 250 ribu

Ini duit..kenal tak? haha

Percaya ke tak eh..setiap bulan aku pegang duit hampir RM250 ribu.Bukan sikit sikit duit jumlahnya.Korang tak nak ke duit macam tu.Aku dah biasa sangat pegang duit yang banyak macam tu.Kadang kadang lebih lagi..hehe

Ini Sampah..ehh Duit gak dalam plastik..hampir 250 ribu ni

Nampak tak gambar tu..sebab terlalu banyak aku bungkus je dalam palstik.nak simpan dompet mana buat.Sebab aku dapat cash money tu.haha..!!

Duit bersepah 

Tengok gambar tu pula..sepah sepahkan je atas meja.duit tengah banyaklah katakan.Sapa nak ambil ambilah.Opss nanti dulu.Mungkin korang tertanya tanyakan mana aku dapat duit banyak tu.Sebenarnya duit tu adalah duit yang akan di bayar pada peneroka untuk bayaran sara hidup dan lebihan hasil sawit.Biasalah kerja ngan Felda ni tiap tiap bulan kena buat bayaran pada peneroka.Kalau duit akulah cam tu tiap tiap bulan tak tau laa nak cakap apa..Tapi apa apa pun dapat pegang pun oklah.ambil bau dan rezeki mata je.Ambil tuah katanya..haha.

Sabar Menanti duit..ahakss

Ni gambar peneroka tengah mengambil duit masing masing..hehe..gambar ni aku ambil masa aku bayar petang tadi.Ada 4 kaunter bayaran yang kita orang buat.Jumlah keseluruhan hampir mencapai RM 1 juta..

Check Also

stadium baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT. Satu majlis pelancaran rekabentuk dan konsep stadium bola …

23 comments

  1. Ish3, ok lah tu kan. Dapat juga merasa pegang duit. Banyak tu. Mana tau lepas ne ada rezeki plak dari blog ne.

  2. okeih2!
    rezeki tu!
    alhamdulillah.

  3. “kiz….mintak pinjam sikit,nanti2 akak bayar ler..hahaha….akak tak sangka kiz ni kaya rupanya…kaya kejap pun jadi laa…hati2 tau,risiko besar tu..”

  4. caliph shuriken

    byk tuu.. bole mula biz cmni ^^

  5. igt ke ko biz MLM ke hape…

    baru jer nak ngaku sedara ko tadi…

    wakakaka

  6. hahahaha..ingat per lar tadi.. cik bambam merasa pegang cheque setengah juta jek der.. v_v! cek comp!hehehe

  7. @Sharif Dez Insyaallah sharif..ada rezeki dapat le tu..

  8. @rEn rezeki orang..tolong sampaikan je..dapat pegang kejap je..dapat bau duit baru..haha

  9. @Piasara haah kak…kalau duit sendiri kiz bagi free je..pegang kejap tapi risiko tinggi..kalau short kena ganti..haha

  10. @caliph shuriken duit orang caliph..cam no nak buat biz..hehe

  11. @Belalang Hijau haha belalang..ngaku masa kayo jo ni..haha

  12. @b a m b a m ‘ s ini duit cash ni..banyak risiko..

  13. pergh … org felda tongah kayo lah nie . Kiz … jgn tersilap bagi duit udah lah …hee hee heee

  14. pasal tulah akak kawan baik dgn kiz…sbb kiz kaya..heee…kaya kejap..jadi lah….

  15. MasyaAllah, banyaknya duit…

  16. @kpah k-poh ooo Kak Pah ada udang dalam tomyam ye..hehe

  17. @Rose Johari rezeki dari Allah untuk para peneroka..

  18. apak mina cmtu la dulu….peneroka ni bila dpt sen2….takmau amik…
    diorang bg kat apak mina….
    hehehe….

    bila apak kumpul selama dia bekerja…mkn puluh ribu jgk hasil dari sen td…..

    terus buat kenduri…jemput semua…hihihi…..

  19. wahhhh./….masyukkk

  20. Kalaulah tu duit sop. Huhuhu
    kayo!

  21. kasi saspen je..

  22. wah duit..
    menyelerakan..
    hehehe…

  23. banyak tu kiz..kiz keje apa ya?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *