Home » Motivasi » Seronok Tak Kena Puji

Seronok Tak Kena Puji

As Salam , pejam celik..celik pejam dah hari jumaat.Masa berlalu dengan cepat.Mungkin banyak masa yang kita terlepas dengan sia-sia.Dan yang pasti ianya tidak akan kembali.Rugi tak rasanya? memang rugi.Sebab itu orang kata masa itu emas.Emaskan bernilai,tapi sebenarnya masa itu lagi bernilai sebab kita perlu gunakan sepenuhnya untuk kejayaan dunia dan akhirat.Insyaallah.
Aku cuma nak kongsi apa yang aku dapat masa aku dengar kuliah di surau semalam.Salah satu apa yang aku dapat adalah.. tentang puji memuji ni.Sebenarnya lebih baik kita dipuji atas bakti kita setelah kita meninggal dunia dari kita mendapat berbagai pujian semasa hidup.Berbuat sesuatu itu biar ikhlas tak perlu menunjuk untuk mendapat penghargaan…buat kebaikan dalam diam dan tanpa niat terselindung lagi baik..ikhlas itu perlu..
pstt : layan kuliah kat surau memang boleh membuka minda kita yang kekadang sempit dengan berbagai godaan dunia..semoga entri ini bermanfaat..

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

2 comments

  1. kadang2 minda yang sempit ni buat orang lain down,,dislike it,,,so marilah kita membuka minda kearah yang sepatutnya

  2. Azhafizah[フィザ]

    ye,betul tu.salam jumaat ^_^

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *