Breaking News
Home » Info Sukan » Senarai Pemain Selangor 2015

Senarai Pemain Selangor 2015

Senarai Pemain Selangor 2015. Selangor atau nama gelarannya Red Giants adalah antara pasukan yang penuh tradisi kejayaan dalam saingan bolasepak di Malaysia. Namun nampak sedikit kurang menyerlah dalam bolasepak moden ketika ini.

Dengan berbagai kontroversi sebelum sepak mula liga musim 2015 yang melanda pasukan itu, kini barisan pengurusan dan pemain yang telah disenaraikan melaungkan amaran yang mereka akan bangkit untuk kembali menguasai arena bolasepak Malaysia dan memfokuskan mampu memenangi sekurang-kurangnya satu piala pada musim 2015.

Pasukan Selangor akan membuka kempen Liga Super 2015 pada 7 Februari menentang Terengganu. Dibawah adalah senarai penuh nama pemain pasukan Selangor The Red Giants bagi menghadapi Liga Malaysia musim 2015.

Selangor The Red Giants
Selangor The Red Giants

Penjaga Gol: Muhammad Syamim Othman, Mohd Hamsani Ahmad, Norazlan Razali.

Pertahanan: Robert Cornthwaite (Australia), Mohamad Azmi Muslim, Mohd Shazlan Alias, Muhammad Shahrom Abdul Kalam, S. Subramaniam, Mohd Rizal Fahmi Ab Rosid, Mohd Azrif Nasrul Haq.

Pemain Tengah:
Andik Vermansyah (Indonesia), Leandro Dos Santos (Brazil), Muhammad Nazmi Faiz Mansor, Mohd Raimi Md Nor, Mohd Saiful Ridzuwan Selamat, K.
Thanaraj, S. Veenod, Mohd Fittri Shazwan, G. Gurusamy.

Penyerang: A. Thamil Arasu, Ahmad Hazwan Bakri, Guilherme de Paula Lucrecio (Brazil), Abdul Hadi Yahya, Muhammad Afiq Azmi.

UPDATESENARAI PEMAIN SELANGOR 2016

Check Also

Keputusan Liga Super 3 Februari 2018

Keputusan Liga Super 3 Februari 2018

Keputusan Liga Super 3 Februari 2018. Hari ini bermula saingan Unifi Liga Super Malaysia 2018. …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *