Menu Tutup

Sembang Kosong

Assalammualaikum..syukur kepada Allah kerana masih di beri peluang untuk aku terus mencoret sesuatu di dalam blog ini.Yerlah kan sebab kita ni tak tahu bila off nya..bila bila masa je..Jadi gunakanlah kehidupan ini sebaiknya.

Hari ini kerja agak full tanpa ada masa nak tekan2 keyboard.Hari ini kena buat bancian perladangan.Biasalah dah kerja dengan Felda ni..ladang memang menjadi tempat mencurah kemahiran.Sebab aku memang suka bidang perladangan dari menjadi doktor,guru,Polis,ahli politik, dan kerja2 kerajaan yang lain.Petang baru dapat santai2 kat pejabat…haha.

Tapi aku pelik kenapa anak anak melayu kita tak suka kerja ladang? Maksud aku bukan kerja yang macam aku ni..aku bahagian pentadbiran.alaa kerja2 buruh ni.hehe.Semua cakap tak sanggup..Padahal sektor perladanganlah lubuk duit dimana berjuta2 wang kita mengalir ke seberang.Sebab tulah semakin ramai tenaga kerja asing kat sini.Kalau tak ada siapa nak buat sebab orang kita sendiri tak minat..salah siapa??

9 Comments

  1. Freaky

    kalau penduduk setempat dah berhijrah ke kawasan lain, memang takde la yang nak usahakan ladang kawasan mereka. sbb tu ambil pekerja asing

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *