Breaking News
Home » SELAMAT PAGI MALAYSIA

SELAMAT PAGI MALAYSIA

Selamat Pagi Malaysia | 11 September 2011

Ingatlah sesungguhnya kita dilahirkan dalam keadaan menangis, orang sekeliling tersenyum gembira. Beramallah agar kita mati dalam keadaan tersenyum, orang sekeliling menangis kerana peninggalan kita. Kembalilah kepada fitrah..dimana di situ kita akan temui apa yang telah kita hilang atau sengaja kita lupakan.

Read More »

Selamat Pagi Malaysia | 25 OGOS 2011

Setiap orang dapat mencapai kejayaan dalam hal apa saja, asalkan ia sangat menyukai pekerjaan yang dilakukan. Jika kita fikirkan boleh..kita pasti boleh melakukan..dengan doa,usaha dan tawakal kita pasti boleh..!!

Read More »

Selamat Pagi Malaysia | 24 OGOS 2011

Mengetahui perkara yang betul tidak memadai dan bermakna jika tidak melakukan perkara yang betul. Berilmu beramal..tahu sampaikan.Amalkan dan sampaikan ilmu yang kita ada untuk kebaikkan diri sendiri dan orang lain.

Read More »

Selamat Pagi Malaysia | 20 OGOS 2011

Kata-kata yang lemah dan beradab dapat melembutkan hati dan manusia yang keras. (Hamka). Api jangan di lawan dengan api..nanti semakin besar jadinya.Kelembutan kata-kata dan ketinggian motivasi mampu memberi kesedaran jiwa yang memberontak..

Read More »

Selamat Pagi Malaysia | 15 OGOS 2011

Janganlah menyalahkan suatu masalah sebelum masalah itu membuatmu semakin bermasalah. Bila ada masalah segera fikir dan bertindak mencari jalan penyelesaian sebelum masalah itu menimbulkan masalah yang lain..

Read More »