Breaking News
Home » Santai (page 9)

Santai

Berat Mata Memandang , Berat Lagi Bahu Yang Memikul

As salam, nampaknya malam ini di Facebook dan twitter sahabat ramai yang update tentang Datuk Lee Chong Wei yang gagal mencapai impian emas olimpik pertama Malaysia dalam perlawanan akhir badminton olimpik 2012. Ada update yang positif ada update yang negetif. Biasalah mungkin ada yang kecewa kot. Namun kita perlu terima kerana semua ini adat pertandingan. Bukan mudah berada dalam situasi …

Read More »

Merokok Selepas Berbuka Puasa Boleh Bawa Maut

Merokok Selepas Berbuka Boleh Bawa Maut ?  ermm itu kata pakarlah yang menyelidik perkara ini. Merokok adalah perkara buruk yang dilakukan seseorang terhadap badan mereka terutama selepas berbuka puasa di bulan Ramadan, kata seorang pakar perubatan dalaman di Pusat Perubatan dan Klinik Emirates di Al Ain, Dr Riaz Ahmad Minhas.  Disebabkan berpuasa, badan amat memerlukan air, glukos dan oksigen. Sebaliknya, merokok …

Read More »

Jangan Rembat La Wei Bikin Malu Saja

As salam.. mood ramadhan.. macam biasa aku hanya mampu aktif sebelah malam untuk update blog. Tak mampu nak ngadap screen dah.. confirm mata jadi kelabu asap. Selain bulan ramadhan.. kita juga dalam mood bulan kemerdekaan.. Yeah semangat ler sikit demi negara tercinta ni. Siapa tak sayang negara sendiri weii.. cuba bayangkan jika kita tanpa negara..mana nak lepak beb.. begitulah seperti …

Read More »

Dari Siang Terkenang-Kenang Baik Malam Ni Je Selesaikan

As salam.. dah masuk hari ke lima bulan ramadhan.. rasanya segalanya berjalan lancar. Semoganya berterusan. Sebab masalah utama aku kalau puasa bukan lapar atau dahaga, tapi mengantuk.. mana taknya tidur lewat..lepas tu bangun awal nak sahur..haha..padan muka itu salah sendiri.. Cuma malam ini nampaknya terpaksa aku selesaikan satu masalah.. dari siang esok terkenang-kenang baik malam ini settlekan.. esok kalau asyik …

Read More »

Pantun Puasa

Pantun Puasa | Pantun Ramadhan – As salam .. sempena bulan puasa ( ramadhan ) nak coretkan sesuatu buat sahabat blogger semua. Tak kira yang mengenali atau tidak. Namun persaudaraan dalam agama tetap di jaga. Tak begitu. Pantun ni pernah aku siarkan zaman dulu-dulu tapi kali ini ditambah baik sikit je..haha namun tetap rasa macam entah apa apa.. pantun sekadar …

Read More »

Perempuan Neraka

Perempuan Neraka TV3 – Perempuan Neraka itulah tajuk cerekarama yang disiarkan di TV3 malam tadi. Aku yang jenis bukan kaki melepak menonton TV pun terus melekat menonton hingga habis. Selain sebagai sumber hiburan , banyak tauladan yang dapat di kutip dari cerita Perempuan Neraka itu.  Terima kasih kepada mereka yang terlibat dalam pembikinan drama yang memberi pengajaran kepada penonton. Semoga …

Read More »