Breaking News
Home » Santai (page 8)

Santai

Kad Raya Dari Cucu Buat Uwan

As salam, banyak program hari ini. Agak sibuk sikit dengan majlis berbuka puasa sana-sini. Jadi tengah malam macam ni baru sempat nak update yang terkini..ni nak kongsikan apa yang anak buah aku tulis..kad raya ni..kad raya yang dia hantar by hand sendiri kat neneknya eh.. kalau panggilan kek Negeri Sembilan ni selalunya uwan laa.. ayat last tak boleh blah..terus kepada …

Read More »

Kempen Kawal Nafsu Makan

Kempen Kawal Nafsu Makan dengan amalkan konsep 55555 – Makan memang sedap tapi akibatnya yang tak sedap. Semua orang tahu tu termasuklah aku ni haa..tapi selalunya sengaja buat-buat tak tahu je.Kalau dah kena esok baru mengeluh dan menyesal. Menyesal dulu pendapatan menyesal kemudian tiada gunanya. Lebih-lebih lagi tak lama lagi dah nak raya..macam-macam yang dimakan.Mana yang lemaknya , mana yang …

Read More »

Siapa Kata Kad Raya Dah Tak Ada Yang Hantar

As salam.. nampaknya mood raya dah semakin terasa. Mungkin anda semua sudah pun buat persiapan untuk menyambut hari raya yang tak lama lagi..bertukar beru itu tidak salah tapi biarlah bersederhana.. Bila sebut pasal raya , lama dah rasanya tak dapat kad raya.Kalau aku hitung-hitung dah dekat 15 tahun dah tak dapat kad raya..haha. Kad raya online tu ada laa.. tapi …

Read More »

Janji Nak Kerat Anu Kalau Pandelela Menang

As salam.. tanjat boboi bilo baca satu artikel kek Sinar Harian Online tadi haa..peminat sukan menuntut janji seorang pengguna facebook yang menulis dalam status facebooknya akan memotong anu eh jika Pandelela menang pingat. Gilo apo dio ni. Menurut artikel itu , dia menulis status itu beberapa jam sebelum Pandelela turun dalam acara akhir terjun 10 M Platform. Antara artikel yang …

Read More »

Maleh Eh Pulak Aiiiii

As salam .. moh baco ceghito lawak lopeh hongeh berbuko poso.. sey hari ni raso maleh nak komehkini blog..ontah apo kono eh..menulih pun dah loghat nogori dah haa..haha.. layan jo laa cito maleh nak amat ni.. poloso kato orang eh.. Ado sebuah kampung sumo oghang eh rajin belako , tetibo rajo eh nak cari orang yang pemaleh. Rajo tanyo pado …

Read More »

Tak Payah Lah Janji

As salam..sekadar nak mengomel sikit je. Nak lepaskan apa yang rasa terbuku dihati. Bukan niat nak kutuk atau kondem sesiapa..tapi aku rasa aku ada hak nak berbicara sebagai rakyat Malaysia yang cintakan perpaduan.  Al-kisah..maka tersebutlah kisah.. ada ler seorang pemimpin yang berstatus Adun ni yang tweet pasal pingat emas olimpik. Tak payah cakap namalah nanti popular lak dia..sebab aku tengok …

Read More »