Breaking News
Home » Santai (page 40)

Santai

Andai Ini Entri Terakhir

Kekadang selepas setiap kali aku menulis berdetik juga sepatah ayat dalam hati ini..Andai ini entri terakhir.Ermm..ye lah kan kita bukan tahu pun bila kehidupan kita ini akan berakhir.Jadi kena lah siap sedia.. Manalah tahukan,ada entri yang selama ini aku tulis ada menguris hati orang,ada gambar yang tak sesuai,ada ayat yang over limit dan mungkin juga ada ilmu yang aku tersalah …

Read More »

Jadilah Pendengar Yang Setia

Bumi mana yang tidak ditimpa hujan,lautan mana yang tidak bergelora.Sedangkan lidah lagi tergigit inikan pula suami isteri..haha..berperibahasa pula sebagai pembuka bicara.. Dalam kehidupan yang penuh dugaan ini,kita memang tidak boleh lari dari masalah.Sebab masalah itu ada di mana mana.Cuma apa yang penting jangan kita pula yang sengaja mencari masalah.Bila ada masalah kenalah fikir cara penyelesaian,jangan biar dah terdesak baru nak …

Read More »

Cerita Petang | Perasan Tak Sekarang Dah Kurang

Assalammualaikum..kejap je masa dah berlalukan.Kejap je rasanya dah petang.Jadi hargailah masa,jangan biarkan masa itu berlalu dengan sia-sia. Berbalik pada perkara asal,anda dulu mungkin pernah menerima award dari sahabat blogger yang lain.Macam-macam nama award dan diatas berbagai sebab.Award tu sebenarnya sebagai tanda penghargaan daripada pemberi di atas sumbangan seseorang.Oklah tu,ada gak yang menghargai kita kan.Ada yang bagi award untuk follower di …

Read More »

Lunch Hours Tukar Menu Dengan Laksa

resepi laksa sedap

Menu Untuk Lunch Hours , Laksa , Resepi Laksa. Hari nak makan luar laa.. nak tukar selera.. haha. Makan luar untuk lunch laa,bukan makan luar yang lain tu..eee. Melepak port biasa.. skodeng lauk lauk yang ada..adeh..lauk memang best tapi selera lak tak berapa nak best.. Tak jadi makan nasi, apa nak makan ni? keroncong ni dah tukar jadi remix rock dan …

Read More »

Perlukan Pelangi Agar Nampak Variasi

Pelangi cantik tak? ada 7 warnakan.Jarang dapat jumpa sebab itu rasa istimewa.Apa hal lak cerita pasal pelangi ni.Hehehe .. Sebenarnya aku nak adaptasikan pelangi tu dalam isi blog..apa isi blog? bukan isi macam widget tu,apa yang aku maksudkan entri..terutama entri blog peribadi macam aku ni.Blog peribadi ni lebih mudah untuk kita menulis cerita.Sebab blog macam ni kita bebas nak tulis …

Read More »

Cendol Nogori Yang Sedap Layan Sampai Licin

Baru sempat nak update. Banyak kerja kesana kemari. Tadi balik dari Bahau atas urusan perbankan singgah kejap kat Rompin. Sebelum tu kat Bahau melantak dulu nasi ayam gemas mustafah ( original ). Masa sampai Rompin aku singgah dulu. Kedai cendol nogori milik mertua blogger Kak Miza. Layan cendo memang best tapi macam biasa effect dia. Aku mengantuk tahap gaban. Alah …

Read More »