Breaking News
Home » Santai (page 30)

Santai

Biar Betul Nanti Tak Payah Nak Diperbetul

” selamat pengantin baru , semoga bahagia hingga ke anak cucu “” Jangan lupa rajin-rajin makan ubat “ Antara ayat yang biasa kita dengar..dan banyak lagi kot..tapi yang dua ini antara yang paling kerap kita dengar.Aku,kita,anda,kamu,mereka dan yang seangkatan dengannya pasti pernah ucapkan kata ini.Tapi nak betulkan sikit.. Kalau kita mengharapkan bahagia hingga anak cucu je.. tu yang banyak yang …

Read More »

Tolong Biar Ikhlas Bukan Tolong Nak Berbalas

Salam semua.. seharian tanpa update..tak kisahlah sebab hari ini ada rewang kenduri kahwin. Jadi kena jadi orang pangkal untuk menjayakan majlis kenduri. Hidup bermasyarakat. Itu memang dituntut. Yang penting kita ikhlas untuk membantu dan bukan kerana terpaksa. Tapi bukan pasal bantu rewang kenduri kahwin yang menjadi persoalan aku sekarang. Ini kisah tentang sebuah parti politik ini ( aku tak suka …

Read More »

Fuyooo Ikan Buat Aksi Lambung Diudara

Hujan ,Rewang dan harga ikan melambung – Selamat pagi hujung minggu kembali lagi.Orang kenduri kahwin sana sini.Cuma bila musim hujan ni agak menjejaskan sedikit majlis-majlis kenduri ni.Biasalah sebab kalau kenduri orang VIP ni bolehlah buat kan hotel2 atau pakai ketering je.Tak payah nak fikir pasal masak ni.Tapi kalau kenduri golongan yang ada-ada je ni,pasti rumit juga.Tapi tak per,masa-masa sukar ni …

Read More »

Borang Borang Dan Borang Lagi

Borang oh borang.Macam-macam borang dah keluar ni.Dari hal-hal kecil-kecil sampailah ke hal-hal ringgit Malaysia dan kerja.Tapi borang yang paling laris di pasaran sekarang adalah borang bantuan rakyat 1Malaysia (BR1M).Mana-mana semua cerita pasal borang BR1M.Dari yang tulen sampailah yang palsu.Dari yang percuma hingga ada yang buat berniaga. Sekarang kalau pergi kedai yang menyediakan khidmat photostat, memang tak putus dengan pelanggan yang …

Read More »

Blog Buat Aku Crazy Tapi Bukan Jadi Lazy

Blog buat aku crazy tapi bukan jadi lazy .. huhu…tapi sebelum tu minta maaflah ye kalau aku merojakkan bahasa..bahasa melayu campur english..bukan apa nak sedapkan bunyi je.Kali ni cuma nak cerita biasa-biasa je..ringan-ringan macam tu.Asyik nak layan SEO pun tak best juga.Sebab semua perkara yang panas-panas ramai dah rakan-rakan lain yang tulis..nanti banyak sangat entry tentang benda yang sama. Ini …

Read More »