Breaking News
Home » Santai (page 3)

Santai

Mengadu Dan Menyampaikan Cerita

Mengadu Dan Menyampai-Nyampai Cerita – Disebabkan sikap suka menyampai-nyampai cerita, suka menjadi jurucakap bagi pihak lain tanpa diminta… Dua orang yang tidak bergaduh menjadi bergaduh, dua orang yang saling berkawan menjadi musuh, dua orang yang ingin berbaik menjadi semakin jauh. Bahayanya sikap mengadu domba sehingga Nabi sallallahu ‘alaihi wasallam bersabda, “Tidak akan masuk syurga orang yang mengadu domba.” (Hadis riwayat …

Read More »

Taatlah

Assalamualaikum teman.. andai apa yg aku tulis ini salah dan tidak benar betulkanlah dengan hujah berfakta yang sahih.. aku juga manusia.. tidak sempurna. Aku bukanlah penyokong tegar mana mana pihak.. Tapi aku taat dengan mereka sebagai pemimpin yang dipilih dari kalangan kita.. Andai betul perbuatan mereka aku ucapkan syukur sebagai tanda sokongan.. andai buruk tindakan mereka aku doakan agar mereka …

Read More »

Lanjut Beach Resort Kuala Rompin Pahang

Assalamualaikum..tetiba pula terasa nak menulis dalam blog ni. Maklumlah selama ni banyak posting pasal info dan sukan je ( entry sukan aku dah alih ke www.infosukan.com ) ..SEO la sangat kan.. Kenapa dengan Lanjut Beach Resort & Golf..? Sebenarnya hari ini dan esok hadir bengkel pemantapan organisasi belia dan esok mesyuarat agong belia MBFM Wilayah Raja Alias. Waktu untuk termenung.. …

Read More »

Man Utd vs Bayern Apa Kata Mereka ?

Undian Liga Juara Juara Eropah 21 Mac 2014 – Nampaknya media sosial kembali hangat dengan trend mengenai undian suku akhir Liga Juara Juara 2014. Media sosial Facabook dan Twitter menjadi pilihan para penyokong dan bintang bolasepak sendiri menyatakan padangan dan sokongan. Namun nampaknya pilihan lebih banyak kepada twitter 🙂 Trend tertinggi selepas undian jam 7.00 malam waktu Malaysia antaranya #UCL …

Read More »

Indahnya Cinta

INDAHNYA CINTA  Indahnya brcinta kalau kerana Allah.Tiada nafsu yang mengawali hati.Hanya iman memagari diri.Tiada sentuhan,jabatan tangan mahu pun belaian.Selagi belum terlafaz ijab dan kabul.Selagi belum termetri ikrar dan janjiSelagi belum terpatri hubungan yang diredhai Ilahi.Ditemani rindu kerana AllahDitapisi tahajut pengubat rinduDipimpin syukur atas segala nikmat kurnianNya.Dibentingi iman sebagai penyelamatSubhanallah,Wahamdulillah,Walaillahailallah AllahuakhbarWahai puteri putrakuKuatkan benteng keimananmu Jagalah maruah dan mahkota terindahmuAgar cintamu subur …

Read More »

Mencari Inspirasi Untuk Jiwa Blogger Yang Semakin Basi

As salam buat semua.. ku pinang-pinang tak dapat-dapat , ku pujuk-pujuk ku bawa lari.. opss salah lirik.. tapi lebih kurang macam tulah.. puas dah pujuk-pujuk hati ni untuk kembali menulis dan berinteraksi bersama pembaca dan rakan-rakan blogger seperti dulu.. tapi masih tak mampu..kenapa eh.. telah hilangkah jiwa blogger santai aku.. atau aku ni memang dibelenggu rasa malas..haha.. Bila tak buka …

Read More »