Breaking News
Home » Santai (page 19)

Santai

Sepi Itu Indah

As Salam dan salam sejahtera buat semua.Apa buat saat ini..menung ? tak best menung lama-lama..nanti dah macam bangau duk tepi air tunggu ikan hehe..tadi masa skodeng-skodeng twitter ada terbaca tentang bab sepi sepi ni..selalunya orang bercinta mana boleh sepi-sepi ni..sikit-sikit teringat si dia..huhu..boleh ingat tapi jangan sampai kita ingat seseorang itu lebih dari kita mengingati Allah yang satu..kan kan kan. …

Read More »

Kosong

As salam semua sahabat blogger dan pembaca.Terima kasih kerana sudi membaca walaupun ini hanyalah sekadar entri yang kosong…hehe.Nampak tak gambar tu..apa yang tersurat dan apa yang tersirat? Inilah yang boleh aku gambarkan tentang apa yang aku alami hari ini.Kosong..tak tahu nak share dan update apa..haha.. kena cari idea ni..hello..hello.. Inilah akibatnya kalau aku overdose dalam hal-hal kerja.Kena rehat dan cukupkan …

Read More »

Kau Buat Blog Ke ?

As Salam.. mak ada pesan ,kalau nak buat baik tak payah nak tunjuk-tunjuk..nanti timbul perasaan riak dan takbur..( skema nya akunya intro ).Tapi memang betulkan.Tapi macam mana kalau kita tulis blog pula? Kalau tak bagi tahu orang macam mana orang nak terjah dan baca blog kita? Jadi pandai-pandailah promosikan blog tu..macam-macam cara ada. Situasi masa aku kat kedai tadi..” kau …

Read More »

Giler Kentang Betul

” kak bagi goreng cempedak ni RM 2 ” aku panggil dia kakak ler sebab dia nampak lebih berumur lagi aku..masa kat Nilai teragak lak nak makan goreng cempedak.Terus dia bungkus cempedak tu..tapi bila aku tengok jumlah isi dia..alamak..mahalnya..ada 3 biji je goreng cempedak tu.giler kentang betul dia punya harga..kentang pun tak giler macam tu.. Bukan apa,sebab kat tempat aku …

Read More »

Terkenang Jua | Senangnya Hafal

“Angah bila nak hafal sifir ni ” mak aku selalu tanya macam tu..“nantilah, kalau tak hafal pun leh conggak atas kertas je” soalan yang biasa aku jawab.Itu kalau mula-mula dulu laa..tapi..sejak dah kena dengan sorang cikgu ni..terus cepat je aku hafal. “4 x 3 berapa ” cikgu Yusuf bertanya..“err..err..err..” respon dari aku..“lambat..tadah tangan..” kena sedas rotan,bukan rotan biasa beb tapi …

Read More »

Tu Dia.. Sudah Tukarlah Sekarang

As salam.. memang dah dijangka,bila dah berjaya ni ramai yang akan buka mata dan buka minda sekali kot.Dulu tak yakin sekarang dah yakin dah.Dulu hanya mimpi,sekarang dah boleh pasang cita-cita.Kekadang kalau di fikir-fikikan memang tak seronok dengar tapi kalau hak untuk berkata-kata memang untuk mereka,yang mendengar hanya boleh fikir-fikirkan.. Macam kes ini lah..ala bab Piala Thomas tu.Dulu sebelum mula kejohanan …

Read More »