Breaking News
Home » Santai (page 10)

Santai

Alahai Mata Sabar Je Lah

As salam , selesai sudah kita menjalani ibadah puasa untuk hari yang pertama. Mungkin hari ini agak penat sikit kerana badan masih belum dapat terima perubahan. Tapi kata orang alah bisa tegal biasa. Tak der hal lah kan, bukan pertama kali ni nak puasa. Tak tahu lah kalau ada yang dah besar panjang baru nak belajar puasa.. memang tak patut. …

Read More »

Roti Bakar Pun Kena Lelong , Biar Betul

Roti Bakar Kena Lelong perghh.. roti bakar pun ada harga bila dilelong. Dimana sekeping roti bakar ini telah berjaya dilelong dengan nilai AS$361, kalau dalam nilai duit kita lebih kurang RM1119. Giler kau  sekeping roti baru berapa sen..leh lelong sampai banyak macam tu.  Sebenarnya  bukan roti luar biasa pun cuma nilai sejarahnya yang mahal. Maklumlah roti bakar tu adalah sekeping …

Read More »

Selamat Menyambut Ramadhan 1433 Hijrah

Ramadhan 1433 Hijrah – 21 Julai 2012 atau bersamaan 1 Ramadhan 1433 H kita akan mula berpuasa. Alhamdulillah kita masih diberi kesempatan untuk merasai nikmat ramadhan. Syukur yang tidak terhingga. Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat menjalani ibadah puasa buat semua sahabat dunia maya dan sahabat terdekat serta pembaca blog kizmyself dan ohsensasi.net. Terima kasih atas sokongan anda semua.

Read More »

Capai Target Yeahh.. Makan Lagi

Capai target yeahh.. habuannya makan..adeh dah nak puasa ni banyak pula penganjur acara makan-makan. Tak apalah semua tu rezeki. Orang dah nak beri makan jangan tolakkan. Bukan orang ajak bergaduh je..suruh hantar perut je pun. Hari ni boss belanja makan sebab rancangan Felda kami capai sasaran target pengeluaran untuk bulan Jun 2012. Jadi hari ini acara makan besar telah berlaku. …

Read More »

Lemang Oh Lemang Ehh Rendang Pun Ada.. Perghh

Lemang Menjelang Ramadhan – Hari ini akan lihat anak bulan bagi menentukan tarikh mula berpuasa bagi seluruh Malaysia. Kalau kat Negeri Sembilan tempat aku ni hari ni mantai.. alah orang sembelih lembu dan kerbau.Tepi tepi jalan sekarang ni memang banyak yang jual daging. Memang pemandangan biasa bila menjelang Ramadhan..bukan masa syawal je tau.. Hari ini juga family mertua macam tahun-tahun …

Read More »

Cantikkan ?

As salam dan salam sejahtera buat semua sahabat sekelian.Tak kiralah sahabat dari mana pun..dunia maya mahu pun rialiti..tetap sahabat namanya. Baru je lepas tukar dan susun atur blog ni. Sempena ramadhan ni tukar tempalate baru la eh..haha.. sebenarnya tak ada kena  mengena pun.. cantik tak ? opss.. aku bukan tanya pasal blog aku ni cantik ke tak. Blog aku tak …

Read More »