Breaking News
Home » Uncategorized » Safee Sali | Hal Birokrasi La Pula

Safee Sali | Hal Birokrasi La Pula

Safee Sali memang dah terkenal dah sekarang.Semua orang boleh dikatakan kena siapa Safee Sali.Buat masa ini bekas pemain Selangor dan kini bersama Pelita Jaya itu sedang menjalani latihan ujian percubaan selama 2 minggu bersama Cardiff City.Walaupun kita berjaya menarik perhatian Malky MacKay,iaitu pengurus Cardiff City namun ada lagi halangan yang harus dilalui jika berjaya terpilih..ya halangan kerenah birokrasi.

Kenapa kerenah birokrasi.?Sebab Safee Sali mungkin sukar untuk mendapatkan permit kerja dari Kementerian Dalam Negeri United Kingdom.Kerana segala urusan pemain bukan atas kuasa Persatuan Bola Sepak (FA) England.Ini mungkin atas syarat yang ditetapkan untuk mendapat permit kerja sebagai pemain bolasepak Liga English,ranking negara asal pemain haruslah berada dalam 70 kebawah.
Namun harapan masih ada..tapi mungkin melalui urusan yang lebih rumit.Mungkin juga perbincangan antara kerajaan boleh dilakukan.Siapa tahukan jika Safee Sali terpilih tapi segalanya hancur sebab masalah birokrasi ini..siapa yang rugi..

Rujukan Dan Artikel Asal Disini

Check Also

stadium baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT. Satu majlis pelancaran rekabentuk dan konsep stadium bola …

7 comments

  1. masalah betul le…harap campur tangan dari pihak kerajaan…mana tahu kut2 melalui usaha diplomatik berhasil…

  2. cardiff divisyen dua bro tapi mungkin juga syarat2 tersebut boleh menghalang safee sali beraksi utk cardiff

  3. susah nak dpt permit kerja kat sana… yg senang dpt permit keja kat malaysia je.. kihkih kih.. tu besepah pendatang.. kah kah kah

  4. come on safeeeeee you can do it!!!!

  5. Pasal Safee sali ni perlu ada campur tangan dari pihak kerajaan. harap pak2 menteri ambil perhatian. Berharap sangat safee sali dapat main d Cardiff.

  6. setuju ngan arull …bukan setakat permit kerje je bro…kerakyatan pun boleh aje…hhuhu…tak percaya boleh tanya jiran sebelah rumah aku.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *