Menu Tutup

Roti Bakar Pun Kena Lelong , Biar Betul

Roti Bakar Kena Lelong perghh.. roti bakar pun ada harga bila dilelong. Dimana sekeping roti bakar ini telah berjaya dilelong dengan nilai AS$361, kalau dalam nilai duit kita lebih kurang RM1119. Giler kau  sekeping roti baru berapa sen..leh lelong sampai banyak macam tu. 

Sebenarnya  bukan roti luar biasa pun cuma nilai sejarahnya yang mahal. Maklumlah roti bakar tu adalah sekeping roti yang ditinggalkan oleh Putera Charles ketika bersarapan pada hari perkahwinannya dengan Puteri Diana pada 1981. Tu je sejarahnya..lebihan yang Putera Charles tak habis tu.

Roti bakar tersebut disimpan oleh seorang bekas pembantu istana, sebagai kenangan perkahwinan Charles dan Diana yang ditonton oleh 750 juta orang di seluruh dunia. Agak-agak kalau aku makan roti bakar tahun 2012 lepas tu tinggal sekeping dan simpan sampai tahun 2030 ke.. ada nilai tak kalau kena lelong..haha.. mungkin orang akan cakap tukang lelong dan yang simpan roti tu gila.. sapalah yang kenal aku ni..haha..

INFORoti bakar tersebut dijual dalam satu acara lelong anjuran Syarikat Charles Hanson di Etwall, Derbyshire
Sekadar Hiasan..bukan gambar roti bakar yang dilelong tu.

SELAMAT BERPUASA RAMADHAN 1433H .. JANGAN CUBA_CUBA MAKAN ROTI BAKAR DISIANG HARI TAU.. NANTI KANTOI SAMAN DIA LAGI MAHAL DARI HARGA ROTI.. TU SAMAN DUNIA..KALAU SAMAN DENGAN ALLAH LAGI TINGGI..

2 Comments

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *