Breaking News
Home » Uncategorized » Rock Kapak..Berkapak kah mereka??

Rock Kapak..Berkapak kah mereka??

ni kah kapak yang di maksud kan???

Salam kepada semua pembaca dan blogger2 yang hebat hebat belaka..Saja nak buat n3 ni sebab memang membesar pada zaman muzik Rock tengah mengganas di Malaysia.Ada yang menyebut Rock Kapak..!! ermm berkapak kah mereka pada masa tu?? hahaha soalan apo tah aku ni..Masa zaman ni
aku masih di sekolah rendah dimana pada zaman tu siapa yang tak kenal Search,Lefhanded, May , Wings dan macam macam lagi nama yang majoritinya dalam bahasa inggeris..Tak tahu la sebab apa mungkin sedap di sebut agaknya..!!
Tapi rata rata pada zaman tu industri muzik memang dikuasai oleh band rock sekitar tahun 80an hingga tahun 90an..Pada masa tu cuma seorang dua je penyanyi solo yang muncul memberi saingan.
Tapi kan..pada zaman tu bukan sahaja penyanyi yang di kenali tapi semua anggota pemuzik juga sama taraf dengan penyanyi..hahaha sapa tak kenal Hillary Ang,Joe wings , Man kidal , Arwah Samad dan lain lain.Apa apapun zaman sekarang populariti penyanyi melebihi pemuzik..hehhe..cukup arr tu..aku pun dah mula penin nak menulis ni..bukan niat nak mengagung agungkan kumpulan atau muzik rock..tapi itulah kenangan..banyak cerita sebalik lagu rock lama lama..
MACAM MANA DENGAN KORANG PUNYA CERITA DENGAN ROCK KAPAK..ADA LALUI KE ZAMAN TU??

May antara yang masih kekal hingga kini..

Wings antara yang terbaik masa itu..kini masih lagi menggegar

Joe Wings salah seorang gitarist yang  meletop masa tu..my favorite ni..!!! layan je

: gambar ni semua aku ambil dan tampal dari google..pinjam ye..!!!

Check Also

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search. Lagenda kini kembali. Itu sudah pasti ungkapan peminat tegar muzik …

6 comments

  1. akak mengandungkan anak pertama masa search keluar dgn lagu Isabella…

  2. masa Isabella tu saya sekolah rendah lagi Kak…memori tu..lagu berhantu

  3. memang giler masa tuh…seluar pon bajet cam senapang jer,nak masukan terpaksa guna plastik jer.hahaha

  4. rock tp hati ada taman…hahahhahh,x rock lagsung

  5. kita slalu slah angap…rock je jahat kan???kan?? imej nampak ganas….saya x brapa suka tp lagunya laaaayyaaaannnn!!!

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *