Breaking News
Home » Uncategorized » Puisi Sepanjang Jalan Kenangan

Puisi Sepanjang Jalan Kenangan


Puisi Sepanjang Jalan Kenangan

Suatu ketika dulu
Tempat itu penuh dengan semangat
Berkumpul segenap pejuang
borsorak membenam petualang

Ditusuk kiri di kanan masih berjuang
tersadung kaki penuh tangan datang menatang
Di patah yang empat kerat
Namun semangat tetap mampu dia berdiri
memegang panji panji

Warna merah membara menumpah sumpah
sumpah genggaman cengkaman mulus yang lima
Tersimpul mati terungkai jangan di harap
Usahkan petualang zarah pun tidak terlepas

Kini Si pelupa yang buta hatinya
Mengalun irama sumbang tarian songsang
Mencarik hati rakus semangat si pejuang
hanya kerana ingin jadi juara yang di dendang

[ kiz .. di suatu sudut dunia..n9 ]

Check Also

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search. Lagenda kini kembali. Itu sudah pasti ungkapan peminat tegar muzik …

9 comments

  1. nice!!!macam ada kena dengan sesuatu…

  2. humm.. x berape nak mengerti =_=

  3. @Khairil dah tag line macam tu..haha..tapi akhir2 ni memang rajin lak menulis sajak pendek ni…idea ada je..satu cara aku nak luahkan sesuatu secara tersirat..haha

  4. @Freaky ku harap kau mengerti..haha..

  5. woot~woot~
    stalk cny jp smbil cmnt entry,

    wahh , berbakat dlm penulisan !
    keep it up ..

    nway kiz..,
    reyn tgh cnfuse ni,
    bole tlg tak?
    4more info vsit dis,

    http://akmeyruleyna.blogspot.com/2011/07/saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

    tengss sbb sudi visit ..
    betul2 konfius .. hee .
    tlg pilihkn …ngeee~

  6. wah kt celah n9 yg mane tu kiz ? hehe ^^

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *