Menu Tutup

Puan Besar Tokey Karipap

Karipap panas mari mari…anda suka tak karipap? tak kiralah karipap apa pun..kentang,keledek +daging + ayam semua sama je karipap yang beza rasa inti je.Kali ni bukan nak cerita pasal syoknya makan karipap tapi karipap leh buat duit apa…

Ni lah karipap yang Puan besar merangkap wife aku buat sebab ada tempahan.Dari tak ada kerja duk melepak depan TV baik sambil2 tu buat duit dengan karipap.Selalunya seminggu adalah 2 ke 3 order yang dalam kadar yang banyak kekadang sampai 250 ke 500 biji satu order..Untuk harian pula hantar kat kantin sekolah..lepaslah untuk belanja harian.Dah save duit gaji aku..hahahaha..!!

Moralnya selagi ada peluang untuk tambah pendapatan kita kena rebut.Bukan tak cukup tapi dapatlah menabung lebih sikit dari biasa.Demi masa depan gak kan..modal bukan besar pun cuma penat mengentel bunga kat tepi tu je..kita pakai manual baru nampak asli dan berseni..kalau pakai acuan macam tak best je….

Ok..perniagaan itu 99 dari sumber rezeki…

belum goreng lagi ni

Sebahagian Untuk di hantar ke kantin sekolah

14 Comments

  1. Piasara

    “antar kat kantin jer..kat umah akk jgn lupa antar lak..hehhee..melampau betolll..
    Kiz..akak mmg setuju..drpd dok melangut takde keja baik buat apa2 yg patut untuk tmbah duit..akak ajar tusyen ank kwn akk,pastu jadi babysitter…bolehlah buat2 beli lipstik atau apa2 yg teringin tuuu..yer takk..”

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *