Home » Uncategorized » Puan Besar Tokey Karipap

Puan Besar Tokey Karipap

Karipap panas mari mari…anda suka tak karipap? tak kiralah karipap apa pun..kentang,keledek +daging + ayam semua sama je karipap yang beza rasa inti je.Kali ni bukan nak cerita pasal syoknya makan karipap tapi karipap leh buat duit apa…

Ni lah karipap yang Puan besar merangkap wife aku buat sebab ada tempahan.Dari tak ada kerja duk melepak depan TV baik sambil2 tu buat duit dengan karipap.Selalunya seminggu adalah 2 ke 3 order yang dalam kadar yang banyak kekadang sampai 250 ke 500 biji satu order..Untuk harian pula hantar kat kantin sekolah..lepaslah untuk belanja harian.Dah save duit gaji aku..hahahaha..!!

Moralnya selagi ada peluang untuk tambah pendapatan kita kena rebut.Bukan tak cukup tapi dapatlah menabung lebih sikit dari biasa.Demi masa depan gak kan..modal bukan besar pun cuma penat mengentel bunga kat tepi tu je..kita pakai manual baru nampak asli dan berseni..kalau pakai acuan macam tak best je….

Ok..perniagaan itu 99 dari sumber rezeki…

belum goreng lagi ni

Sebahagian Untuk di hantar ke kantin sekolah

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

14 comments

  1. Wah… Mesti sedap sampai 200 lebih org order…

  2. saya suka karipap gergasi tu… kat dlm ada telor…hahaha

  3. karipap… 🙂
    kalau karipap ikan, mmg sop suka

  4. Mohd Zamir Hazmi

    haha.. sedap ni.. lapa pulak ni.. aduyy.. karipap satu ! haha.

  5. karipap…x sabor nok tunggu besok pagi nih…dlm peti kt umah ade lg nih…bilo nok makan plak…

  6. ::blog anak jawer::

    betul tu…org yg bijak kne pandai cri peluang…

    BTW…jom BW…

  7. b l O g g e r g i r l

    alahai, sedapnya… lapak karipap pulak da..

  8. betul2!!! slagi ad peluang, kita gunakan.. err..tapi kan, boleh bagi sample karipap x?? hehe..tengok karipap tu, comel je.. hehe ;D

  9. kat umah aku x nk antar ker.hihih

  10. @Saiful Nazmi tak tahu lah ..tapi orang yg pernah makan kata sedap..tapi aku rasa cam biasa dah sebab dah hari hari mengadap karipap..

  11. “antar kat kantin jer..kat umah akk jgn lupa antar lak..hehhee..melampau betolll..
    Kiz..akak mmg setuju..drpd dok melangut takde keja baik buat apa2 yg patut untuk tmbah duit..akak ajar tusyen ank kwn akk,pastu jadi babysitter…bolehlah buat2 beli lipstik atau apa2 yg teringin tuuu..yer takk..”

  12. @Black_roses92 sample..kita buat fresh and ready to serve..tak buat yang simpan sejuk punya..erkk btol ke istilah aku ni..

  13. nie fav mknn nie…perut lpar nie..kunyah laptop nie jgk nnti..

  14. Feeqachan (afiqah yusof)

    nmpak sedap..wuu~ T_T..lapar..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *