Home » Santai » Pro Dan Kontra Itu Perlu

Pro Dan Kontra Itu Perlu

Dalam apa jua perkara tidak semua orang bersetuju sepenuhnya dengan apa yang dicadang atau di rancang.Memang sepatutnya begitu.Kita tidak boleh menjadi pak turut tanpa usul periksa.Jika perkara itu seperti ada unsur unsur yang tidak baik perlu ada suara yang membetulkan.Tapi biarlah dengan cara yang beretika.Beri pandangan yang membina bukan membunuh.Kalau gaduh gaduh pun tak bawa kemana.. Saya ingin memetik kata kata PM semasa Persidangan Penulis-penulis Blog Rantau Malaysia-Asean Pertama di Kuala Lumpur..

Saya percaya hubungan ini akan menjadi hubungan penting yang berlandaskan sikap saling menghormati. Mungkin kita tidak boleh mempunyai pendapat yang serupa sepanjang masa, tapi kita tidak boleh bermusuhan.”
“Apa yang penting bagi kita ialah mengetengahkan pandangan anda (penulis blog), termasuklah pandangan yang bersifat membina dan dengan cara ini kita dapat sama-sama membina sebuah negara Malaysia dan masa depan yang lebih baik untuk kita,

Jadi sebagai blogger kita perlu juga memberi pandangan yang membina demi mencapai sesuatu yang lebih bermakna.Jika betul kita bagi pandangan atau cadangan agar bertambah baik..jika tidak setuju bagi pandangan agar sekala kesilapan dapat di perbetulkan..Baru penghujungnya adalah kebaikan.

Jadi pihak yang di kritik atau di perbetulkan harus menerima dengan terbuka setiap pandangan dan jangan cepat melatah.Bagi yang mengkritik atau mencadang biarlah berfakta dan berhemah dengan penuh etika..

sekadar pandangan..sebarang kesilapan sila beri teguran..!!

Check Also

kanser usus

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja

Awas Penyakit Ini Menyerang Siapa Sahaja. Tahukah anda bahawa kanser kolorektal atau lebih dikenali kanser …

7 comments

  1. bersatu kita teguh.
    bercerai kita roboh.

    Miss Dill^^

  2. teguran biar membina bukan untuk menjatuhkan.

  3. A y e s h a Ramlee

    mari tego di blog ayesha… lama tak sebut pro and kontra… rindu PSDC

  4. betul3….

    setiap orang ada hak bersuara tapi ada caranya… tak salah pun tak nak ikut caranye… tapi kita kene ingat la… kita bukan bercakap sendiri… bila bercakap, ada orang dengar… bila menulis… ada yang membaca… perkara2 seperti ini yang membolehkan orang disekeliling kita menilai diri kita…..

  5. setuju dgn azrul azmi…

  6. yup…jika ada salah sila tegur..
    tp biar la secara berhemahkan..

  7. ermm… betul tu, kite tak tahu sape yg tengok n baca penulisan kite.

    Pasti ada yang mengambil berat tentang apa yg kite sampaikan.

    ——————————-
    Mintak tolong vote no. 23 kat sini =)

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *