Breaking News
Home » Berita » Polis Tahan Lelaki Lempar Daging Babi Dalam Masjid

Polis Tahan Lelaki Lempar Daging Babi Dalam Masjid

Polis Tahan Lelaki Lempar Daging Babi Dalam Masjid. Bukan pertama kali tetapi telah banyak kali berlaku orang melempar daging babi ke dalam Masjid Telaga Air, Butterworth. Begitulah yang dinyatakan oleh Imam Dua Masjid Telaga Air, Mohd Asri Harun.

Dalam beberapa kejadian sebelum ini, pihaknya telah membuat laporan polis dan bekerjasama dengan pihak berkuasa untuk mengesan individu yang terbabit. Kami turut membuat majlis bacaan Yasin dan solat hajat untuk memohon doa dengan harapan perkara itu tidak lagi berulang. Perbuatan seumpama itu juga menimbulkan rasa kurang senang orang ramai yang datang untuk bersolat malah ada yang berasa was-was. (Mohd Asri Harun )

Dalam kejadian terbaru hari ini, pihak Polis menahan seorang lelaki bagi membantu siasatan berhubung kejadian melempar bungkusan dipercayai mengandungi daging babi ke dalam pekarangan Masjid Telaga Air. elaki berusia lingkungan 40-an itu ditahan kariah masjid berkenaan sebaik menyedari kejadian itu dan kemudian menyerahkan suspek kepada polis.

kes jenayah
kes jenayah

sumber Bernama

Check Also

carta keputusan Liga Super 2018

Keputusan Liga Super 10 Februari 2018

Keputusan Liga Super 10 Februari 2018. Empat perlawanan Unifi Liga Super Malaysia 2018 berlangsung. Keputusan …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *