Breaking News
Home » Santai » Polis Kita Tahan Semata-Mata Nak Duit Kopi ? | Intergriti Amalan Kita ?

Polis Kita Tahan Semata-Mata Nak Duit Kopi ? | Intergriti Amalan Kita ?

Malaysian cop stops S’pore cars, only to brazenly ask for ‘kopi’ money.Begitulah tajuk yang artikel yang terdapat dalam sebuah laman web yang berpengkalan di Singapura. http://singaporeseen.stomp.com.sg.Yang mana laman web ini menyiarkan rakaman aksi polis traffik Malaysia meminta rasuah atau wang sogokkan untuk tidak di saman.
Video ini juga berlatar belakangkan lagu Truly Asia yang juga merupakan lagu tema yang di gunakan oleh kementerian perlancongan sebagai lagu promosi untuk Malaysia dan boleh dianggap satu sindiran untuk Malaysia.Dalam sibuk-sibuk promosi perlancongan ada juga aktiviti yang macam ni.Kantoi..!!

Antara petikan dalam web itu : Malaysia Traffic Police only collect money from Singapore cars.Would you pay for less trouble?

Do not ‘pay’ them if they have your particulars written down because many still receive summons after that.

Is this the real meaning of Truly Asia?

Inilah yang dikatakan kerana nila setitik rosak susu sebelanga..adakah lencana yang bertulis  ‘Intergriti Amalan Kita’  hanya untuk hiasan semata.

Check Also

keputusan piala malaysia 18 julai

Keputusan Piala Malaysia 18 Julai 2017

Keputusan Piala Malaysia 18 Julai 2017. Aksi TM Piala Malaysia kembali dengan 8 perlawanan berlangsung …

14 comments

  1. Polis Menjalankan Tugas..Hehe
    Selamat Berpuasa..

  2. kalau benar apa dikatakan mereka, memang wat rosak nama Malaysia ja… hurm… ntah la..

  3. rasuah depan mata shida penah alaminya mmg sakit jiwa..huhuh^^

  4. dh pernah dengar kes2 macam ni..
    macam dh jd satu amalan plak..ishh3

  5. rasuah ade kat mana2 je..terutama yg byk berurusan dgn org awam..kisah benar

  6. polis memang biasa pon makan duit haram. diorang memang suka kena bakar kat akhirat nnti. rasuah tu tiket diorang la. ko, kalo diorang mintak, jangan bagi. tak pasal2 kta dapat tiket jugak (=

  7. caliph shuriken

    abis laa.. siap diorg rakam lagi tu…

  8. nila setitik rosak sebelanga susu…

  9. jatuh saham Malaysia kalo dah gini… =_=

  10. ïêmå å¢klê§

    kawan aku polis.
    die cakap polis rasuah ni memang perkara biasa bagi diorang.

  11. ermmm polis pernah tahan kereta kami, dia terus mintak duet. tak bagi surat saman tak kata kenapa. huhu

  12. pastu bg anak bini makan duit rasuah.. sebab tu anak degil.

  13. ujian tu..boleh tahan ke tk..kih kih kih..jalan kat melang selalu rodblock tu..kih kih kih

  14. wah..btol2 mjatuhkan imej polis m’sia nie..huhu..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *