Breaking News
Home » Uncategorized » Pesanan Khidmat Masyarakat | Hanya Perlu 10 Minit

Pesanan Khidmat Masyarakat | Hanya Perlu 10 Minit


Hari ini nak menyampaikan sedikit pesanan khidmat masyarakat tentang pencegahan pembiakkan aedes.Semakin hari semakin meningkat kes denggi dan denggi berdarah.Semoga sama sama kita jadikan kawasan sekitar kita selamat..jadi blogger prihatin jap..

HANYA PERLU 10 MINIT SEMINGGU UNTUK HAPUSKAN AEDES

1-Memberus,menyental dan menyalin air bekas jambangan bunga dan tempayan.
2-Memastikan semua bekas yang boleh menakung air dibuang atau disimpan dengan sempurna.
3-Menutup dengan rapat bekas menyimpan air.

Jadi apa nak fikir lagi..pastikan anda tidak di ancam aedes..10 minit je beb..!!

Check Also

Keputusan Liga Super 15 Julai 2017

Keputusan Liga Super 15 Julai 2017

Keputusan Liga Super 15 Julai 2017. Hari ini 15.7.2017 merupakan perlawanan ke 16 buat semua …

16 comments

  1. eh.. lupa nak komen pasal nyamuk ni…

    memang bahaya… dah jadi musuh nombor 1 kat M’sia ni…

  2. ehh green apple datang dari blog aku ? haha.. suka kat nyamuk hutan. bila gigit memang best sangat rasanya

  3. aku suka digigit oleh nyamuk..rasa syok dia isap pahtu dia kembung pahtu panggg aku bagi lempangan maut diraja hahaha…

  4. Nur Syazana Mohammed Sani

    takot nye kalau ter kena denggi nie ,. aish ,. minta d jaoh kan ^^

    moh la tinggal kan kutukan bernas d entry terbaru zana =)

    http://syazanasani88.blogspot.com/2011/07/wordless-wednesday-4.html

  5. rumah jiran ada tong air, tadah air hujan.mmg nmpk ada jentik2 tp tegur pun dia buat x tau je.

    Pengalaman bergaduh dengan pensyarah
    .

  6. cegah nyamuk! cegah aedes/denggi!! sama2 jaga kesihatan!

  7. yeahh . mari bersama bateras nyamuk .

  8. yeaaah senang dan mudah…

  9. takut kot kalo ada natang neh

  10. kiz sebenaqrnya 10 mnt x cukup.kalo sy .sy ambil masa stgh jam pastikan btl2..hehehe..Cara Menghilangkan Windows Genuine Di Windows XP

  11. kadang-kadang perkara yg sepuluh minit ni lah yang orang malas nak buat…;) sepuluh minit yg mengubah nasib anda…btl tak broo

  12. “akak penah kena demam denggi…ms tu ank no 2 akk pun kena..dok wad sebelah menyebelah…nasib baik bkn denggi berdarah..bahaya tu boleh membawa maut..”

  13. luangkan 10 minit dari merana sepanjang hayat…

  14. kpah pernah di masukkan ke dlm wad selama 3 hari kerana di syakki mengidap denggi…nasib baik ler bukan denggi yg sebenar…hmmm…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *