Menu Tutup

Penyakit Kulit Pada Bayi Cara Merawat Ekzema Dan Psoriasis

Penyakit kulit ada berbagai jenis dan cara jangkitan. Kali ini kita ketahui apakah penyakit kulit Pada Bayi cara merawat ekzema dan psoriasis. Jadi tidak perlu risau kerana penyakit ini boleh dirawat dengan berbagai cara. Bagi yang mempunyai bayi anda harus mengetahui akan ekzema dan psoriasis.

Penyakit Kulit Pada Bayi Cara Merawat Ekzema Dan Psoriasis

Sebelum itu kita ketahui dulu apakah itu penyakit kulit ekzema dan psoriasis yang sering dihadapi oleh bayi. Orang dewasa juga tidak terkecuali.

Apakah itu penyakit kulit Ekzema
Tahukah anda gejala seperti radang, gatal, kering, mengelupas, kemerahan dan bersisik pada kulit bayi adalah tanda gejala ekzema? Ini merupakan penyakit kulit yang kerap dihadapi oleh bayi kerana kulit mereka yang sensitif. Bahagian yang sering terjadi ekzema adalah dibahagian lutut, pelipat siku, atas punggung, buku lali, belakang telinga, muka dan kulit kepala. Bagi orang dewasa pula kerap berlaku pada bahagian siku dan belakang lutut. Ekzema pada bayi ini harus dirawat kerana akan mendatangkan keadaan yang tidak selesa.

Apakah itu Psoriasis
Penyakit ini seakan ekzema juga namun sedikit berbeza. Psoriasis adalah keadaan dimana kulit bersisik yang berlapis berwarna keperakan dengan penebalan warna kemerahan dan rasa gatal atau pedih. Sering terjadi dibahagian kepala, tapak tangan serta kaki, bahagian tubuh dan wajah. Boleh dibahagikan kepada beberapa jenis iaitu Vulgaris, Eritroderma, Pustular, gutata dan Fleksural.

Ekzema Pada Bayi memang sering berlaku. Berbagai kaedah dan cara rawatan ekzema dan psoriasis boleh didapati sama ada secara ubatan moden dan tradisional. Penyakit kulit ekzema memang boleh dirawat.

Salah satu cara merawat ekzema dan psoriasis adalah dengan menggunakan BEDAK ASMAK keluaran keluaran MHAM. Memang sesuai untuk ekzema pada bayi dan penyakit kulit ekzema pada orang dewasa juga.

Ekzema Pada Bayi

Bercerita tentang bedak asmak ini, selain mampu merawat ekzema dan psoriasi ianya juga adalah produk yang berbagai guna. Turut boleh digunakan jika anda menghadapi masalah ruam, kudis buta, kurap, panau, kayap, gatal, cacar air ,luka dan lain-lain. Boleh juga untuk kecantikan wajah.

Kenapa Bedak Asmak Istimewa

1. Bedak Asmak memang mengandungi bahan yang mampu merawat ekzema dan psorisis. Jadi dengan kandungan bahan semulajadi seperti tanah liat memang tidak perlu diragui lagi kesannya dalam merawat penyakit kulit pada bayi dan orang dewasa.

2. Jika anda ada masalah gout atau cirit-birit makan sahaja bedak asmak. Jangan tidak percaya selagi anda tidak mencuba.

3. Bagi mereka yang hendak merasa muda lebih lama boleh menggunakan bedak asmak. Guna seperti bedak sejuk setiap malam. Wajah akan menjadi halus dan mulus dan kekal awet muda. Ini bukan produk bahan semulajadi tau.

4. Jika selama ini anda takut berada dibawah sinaran matahari, kali ini tidak lagi selepas menggunakan bedak asmak. Bedak ini mempunyai kadar UVA ratio yang tertinggi. Iaitu 0.88 di dalam Boot Star Rating untuk perlindungan UVA.

5. Selain merawat penyakit kulit ekzema atau ekzema pada bayi, orang dewasa juga boleh gunakan sebagai produk kecantikan. Ada masalah jerawat guna sahaja setiap hari pasti akan hilang. Kulit gelap pun boleh cerah janji anda guna sekerap mungkin.

Penyakit Kulit Ekzema
Masalah jerawat pun boleh hilang dengan bedak asmak bukan hanya untuk ekzema dan psoriasis pada bayi

Jadi memang istimewa bedak asmak yang dibuat dari tanah liat ini. Tanah liat telah digunakan sejak zaman -berzaman lagi dan menepati saranan Rasulullah saw berkenaan penawar dari tanah untuk masalah kulit.

Dapatkan lebih info berkaitan bedak asmak melalui pautan dibawah.

Hotline HQ : 019 – 970 8897
Website rasmi syarikat : http://mham.com.my/

Instagram : mham.sdnbhd
https://www.instagram.com/mham.sdnbhd/

Facebook Page Produk
Penawar Ruam Pada Bayi
https://www.facebook.com/bedakasma

Penawar Ekzema Mujarab Terkini
https://www.facebook.com/kulitcantiktanpaekzema

Album Testimonial Bedak Asmak page Penawar Ruam Pada Bayi
https://www.facebook.com/1591204454498940/photos/?tab=album&album_id=1752651998354184

Info Bedak Asmak juga boleh didapati di facebook page :
Penawar Asma Mujarab
https://www.facebook.com/penawarasma/

Bedak asmak telah pun digunakan oleh ramai orang dimana mereka memberikan maklum balas yang positif dimana produk ini mujarab dan menjadi salah satu cara merawat ekzema dan psoriasis yang merupakan penyakit kulit pada bayi serta orang dewasa.

cara merawat ekzema dan psoriasis

Harga bedak asmak cuma RM38 sahaja dan inilah produk premium pada harga terendah yang memang seharusnya dimiliki oleh setiap keluarga. Jangan biarkan ekzema pada bayi anda berlarutan. Penyakit kulit ekzema harus dirawat segera. Menggunakan bedak asmak adalah cara merawat ekzema dan psoriasis terbaik yang anda boleh cuba.

Semoga perkongsian berkaitan Penyakit Kulit Pada Bayi Cara Merawat Ekzema Dan Psoriasis diatas dapat memberi manfaat dan membantu mengatasi masalah pada kulit bayi, anda dan seluruh keluarga.

Jom layan kisah bedak asmak dibawah.. betul ke boleh dimakan ?

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *