Breaking News
Home » Berita » Peneroka Felda Terima Durian Runtuh RM15 Ribu

Peneroka Felda Terima Durian Runtuh RM15 Ribu

Durian Runtuh | Peneroka Felda Terima Durian Runtuh – Apa yang ditunggu oleh warga Felda telah pun diumumkan.Memang nampak riak wajah gembira bila aku ronda-ronda kat kawasan Felda tadi.Generasi kedua pun ada habuan..terima kasih Felda.Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini mengumumkan pemberian durian runtuh berjumlah RM15,000 kepada setiap peneroka Felda seluruh negara.Abah eh dapat RM5000 , Emak pun dapat RM5000 dan paling best generasi kedua macam aku pun dapat RM5000.

PM mengumumkan pembayaran bagi fasa pertama akan diagihkan dalam tempoh antara dua hingga tiga minggu dari hari ini.Pembayaran akan dibuat secara tunai dan fasa kedua akan dibuat sebaik sahaja selesai pembayaran fasa pertama.

PM tirut mengumumkan tiga lagi insentif yang disifatkan beliau sebagai ‘durian gugur’ iaitu tabung amanah, ‘blue form’ untuk saham FGVH kepada peneroka dan tambahan bantuan untuk dana Yayasan Felda bagi membantu program baik pulih kampung-kampung lama dan tradisional di kawasan Felda.

Terima kasih kepada FELDA , aku bukan ucapkan terima kasih sebab dapat durian runtuh tu, tapi kerana FELDA telah banyak memberi ruang untuk generasi kedua terus maju dalam hidup.Ramai dah anak peneroka berjaya..di rancangan FELDA macam-macam ada , hendak dengan tak nak je..

Check Also

7 perpindahan tertinggi pemain bolasepak dunia

7 Perpindahan Termahal Dunia Dalam Bolasepak

7 Perpindahan Termahal Dunia Dalam Bolasepak. Dunia bolasepak sering dikejutkan dengan perpindahan yang mahal yang …

2 comments

  1. caliph shuriken

    gunakan rezki ni sebaik2nya ^^

  2. untung lah…lpeas ni kena rajin lebih.. 🙂

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *