Home » Uncategorized » Oven Dah Kembali Panas | Masa Untuk Kaum Ibu

Oven Dah Kembali Panas | Masa Untuk Kaum Ibu

Tak berapa hari lagi kita akan menyambut Aidilfitri..mungkin ramai dah yang buat persiapan.Mana yang membeli belah persiapan raya selamat beli dan belah..haha..dah beli buat apa nak tunggu lagi.Bagi aku tak ada beli apa-apa..cuma lebihkan kepada anak-nak je.Janji bebudak gembirakan..

Tapi kat rumah ni lain pula aktivitinya.Nampaknya minggu ini kaum ibu mula sibuk mengodak tepung buat kuih.Memang biasanya aku tak beli kuih raya.Setakat biskut2 tu memang buat sendiri je.Jimat sikit..apa yang penting dapat banyak sikit..dah kaum ibu ada kemahiran..mesti gunakan kelebihan yang ada..

Tapikan..haha..lepas raya confirm bil elektrik naik sebab oven sekarang semua pakai elektrik…tak der yang pakai dapur lagi dah..tak per..setahun sekali..bagi peluang kaum ibu tunjuk kemahiran..huhu.

Check Also

Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah

Teks Sidang Media Penahanan 7 Suspek Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah

Teks Sidang Media Penahanan 7 Suspek Kebakaran Pusat Tahfiz Darul Quran Ittifaqiyah. Pihak PDRM telah …

13 comments

  1. bil eletrik naik lagi bulan depan..kih kih kih.. buat kuih smpai pagi..kih kih

  2. wah rajin buat kuih.. aku x de pengalaman tgk orang buat kuih dan biskut raya

  3. wahhh kuih samprit peberet tuuuu…mmg pun ni minggu bizi buat kuih..tadi gi kedai bahan kek punyer la penuh org..berlaga2 montot..sakan nuhhh depa bikin kuih..cek beli jer kihkihkih

  4. waaa xsabaqnya ak balik umah buat kuih dengan mak! 😀

  5. kuih sampret kegemaran kyra..!! 😀 kiz..jgn bg kyra terliur huhuhu

  6. lah kalo sekali setahun pa salahnya guna oven kiz..huhuh…

  7. dah lama xbuat kuih raya sndiri..sejak study dok jauh ngn family memang tak merasa dah..huk3

  8. tiba masa kaum ibu ajar anak2 pompuan jugakk hehe

  9. masa untuk kaum ibu tunjukkan skill…bil letrik naek pun xpe.yg penting puas ati…hihi

  10. ::ini belog saya . cinta hati saya::

    heeh . choki kueh tunjuk aje

    hehe

    🙂

  11. yup, raya kaum ibu bermaharajalela di dapur berkuih raya…ha3..

    jgn risau bil elektrik dh naik dah..ha3

  12. Kiz,

    buat biskut berbaloi2..
    sebab beli sikit, tak padan dengan harga..

    *malas amat nak buat biskut, tapi kena..
    dah terlajak beli barang..
    ekeke 😀

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *