Breaking News
Home » Uncategorized » Nostalgia MIRC

Nostalgia MIRC

Benda inilah yang menjadi kegilaan suatu masa dulu.Dulu masa hampir semua yang melayan internet kat cybercafe.Bila masuk cybercafe je semua orang tengah melayan chat Mirc.Boleh di katakan semualah eh..termasuk aku..haha.Tapi sekarang dah tak ada dah.Semua layan Facebook dan Twitter.

MIRC

Apa itu Mirc.Mirc bermaksud internet relay chat di mana kita boleh berchatting di server yang kita pilih dan di channel yang tersedia.Dulu channel yang paling top adalah #kampung dan #mamak.Mana-mana server channel ni memang paling ramai user online.Aku dulu pun ada register channel sendiri #uiam ( universiti Islam Antarabangsa Malaysia ).Top juga lah channel aku dulu.Sempat juga buat perjumpaan rakan chatting.Masa tu aku ingat lagi buat kat sunway pyramid sekitar tahun 2000.Kalau tak silap laa..lama dah tu.hahaha.Dulu pun aku kaki buat script mirc..modified kasi letak macam macam…ok lah serba sedikit kenangan aku dengan mirc..nak cerita semua memang tak habis..hehe..korang pernah lyan tak?

pstt: kalau ada sesiapa yang pernah join mirc server webnet sekitar hujung 1999 hingga 2002 kalau kenal aku leh ler contact eh..nick aku dulu kiz,TMJ dan Jebat^Derhaka…haha.

Check Also

Siaran langsung Piala Malaysia 18 Julai 2017

Jadual Siaran Langsung Piala Malaysia 18 Julai 2017

Siaran Langsung Piala Malaysia 18 Julai 2017. Sainga TM Piala Malaysia kembali lagi dengan lapan …

11 comments

  1. mirc… dulu salu chat ngan bende ni.. hihi..

  2. haha.. dulu kakak ss slalu gak layan. penah gak try masuk chat sana.. tapi tak bape addict sgt.. maybe sbb masa tu kecik lagi kot.. hehe

  3. adoi betol2 mengimbau kenangan. nick nama masa guna mirc dulu pun Freaky jugak 😀

  4. hehe, dulu tak sempat kot. xde kom, lagipon gi cc main game jek 😛

  5. aduss…kenangan lama tu….ooo yang Jebat^Derhaka tu bro le….hahaha

  6. langsung tak tahu apa benda mirc ni..
    masa tu akak tak lahir lagi kot..
    wakakakaka

  7. berul tu.. dan sellau chat dengan stranger. yang peliknya, dulu walaupun stranger, tapi ada juga yang jadi kawan .. siap tulis surat lagi.. tapi sekarang facebook, tak berani nak approve stranger..

  8. hahaha. xsangka, saya pun terjebak sama dalam MIRC ni.. sekitar thn 2006 – 2008 la. =)

  9. jebat derhaka??????

  10. gilerr..dah lma giler xlayan huhu..

  11. tak tahu pon pasal mirc ni..sebab dulu2 mana ada laptop,komputer kat rumah…g cc pon jarang…haha~

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *