Menu Tutup

Nak Yang Sempurna Tapi Kita .. ?

Assalammualaikum..terhenti seketika jemari ini semalam dari menekan keyboard sebab masalah yang tidak dapat di elakkan.Alhamdulillah segalanya telah selesai.Dapat semula minda dan jemari ini berkombinasi untuk mencoretkan sesuatu.

Kita kalau boleh semua nak yang sempurna.Mahu pun dari segi kerjanya,pakaiannya,makan minum dan lain lain perkara.Tidak lari dari mencari pasangan hidup.Kalau tanya yang lelaki selalunya jawapannya mesti nak yang cantik,bertudung,memahami dan beragama.Ini jawapan yang lazimlah.Begitu juga bagi perempuan antaranya nak yang dapat memberi didikan agama,nak yang ada kerjaya dan macam2 lagi.

Dalam sibuk2 mencari pasangan yang menjadi pilihan hati,mesti akan jumpa juga yang memikat dan menarik perhatian.Tetiba jatuh cinta..luahkan perasaan.Dapat pula yang seperti yang di idamkam seperti yang beragama,cantik,baik dan sebagainya.Pendek kata semua sempurna di mata kita.Tetapi cinta di tolak.Terus frust menonggeng hantuk2 kepala..huhu.Tapi mungkin ada sebabkan.Dia pun ada pilihan juga,nak yang diimpikan dan terbaik.

Jadi perlunya kita memahami bila kita nak yang mengikut citarasa kita,diri kita juga perlu jadi seperti apa yang kita rasa.Nak yang beragama tapi kita sendiri..?? Hancur..mana orang nak..sebab orang lain juga ada pilihan dan citarasa..

9 Comments

  1. ani

    as salam, setuju sangat.Klu diri x seperti MUHAMMAD jgn di impi KHADIJAH, klu diri tidak setampan MUSA jgn di angan ZULAIKHA..klu diri x secantik SITI jgn dok berangan Dato’K
    hihihi….

  2. eclipsesweet

    jgn terlalu memilih sgt.. hargailah org yg menyayangi kita…

    tiada yg sempurna.. terimalah jodoh yg telah ditetapkan tu.. sesungguhnya Dia tahu apa yg terbaek untuk kita..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *