Breaking News
Home » Santai » Memang Menjadi Rebutan

Memang Menjadi Rebutan

Sedar tak sedar dah 10 hari kita di bulan syawal.Maknanya sabtu dan ahad mesti ramai yang buat open house..layan.Tapi aku tak dapat apa apa jemputan pun..haha..padan muka kau.Tapi jemputan kenduri kahwin je ada 2..kahwin..lagi syok.
Kuih raya baki memang banyak lagi ni..tapi semakin hari makin luak..bukan tetamu yang datang..tapi aku ler yang makan..dulu masa kunjung rumah orang..rasa macam tak layan je kuih raya ni.Sebab masa tu ada lemang dan ketupat..Sambil online..sambil kunyah kuih raya..peh..boleh bikin obessiti ni..
Begitu kita seadanya..betapa banyaknya nikmat yang kita rasa..aman damai tanpa macam-macam bencana..namun jangan nikmat ini buat kita jadi lupa..lupa pada fitrah kita..
pss: bila aku baca balik entri ni..perenggan pertama cerita lain,tengah lain..penutup lagi..adeh pening..tajuk plak..memang lari tajuk..haha

Check Also

Piala Dunia 2018

Senarai Penuh 32 Pasukan Yang Layak Ke Piala Dunia 2018

Setelah melalui pusingan kelayakan dan playoff, 32 pasukan telah pun mengesahkan tempat ke Piala Dunia …

6 comments

  1. rara tak dpt jemputan raya pon.

  2. lost kjp, x pe lah.lyann

  3. kiz ziarah afzalsukasuki,dia ajak aku ke open house dia ka kl,ntah dpt p ke x..haha…

  4. tu la pasal bro.. penangan kuih raya tu.. kih kih kih

  5. pendahuluan, isi & penutup… tanya cikgu BM..haha..

    masih dalam mood raya… ^_^”

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *