Breaking News
Home » Uncategorized » Malaysia VS Liverpool | Keputusan

Malaysia VS Liverpool | Keputusan

Walaupun ini bukan persembahan sebenar Liverpool,namun aku puashatilah dengan semangat juang pasukan Malaysia yang mampu menembusi gol Liverpool.Sekurang-kurangnya kita mampu jaringkan gol.Keputusan Malaysia vs Liverpool 3-6.

Dalam perlawanan tadi juga terbukti yang Safee Sali memang ada kelas tersendiri sebagai penyerang utama negara.Mungkin pengalaman juga banyak membantu meningkatkan permainannya.2 gol yang mungkin menyuntik semangat Safee Sali dalam menghadapi Singapura nanti jika di turunkan.

Shafiq Rahim juga membuktikan kita tidak ketandusan pakar sepakan percuma.Memang ada gaya Shafiq Rahim ni.Cuma kesilapan barisan pertahanan banyak memberi peluang kepada pemain Liverpool menjaringkan gol.Harap lepas ni barisan pertahanan dapat di perkemaskan lagi.Aku yakin kita mampu menumbangkan Singapura.Itu misi yang utamakan.

Oklah semangat berjuang kepada semua pemain kebangsaan.Lepas ni skuad bimbingan Ong Kim Swee pula akan melayan skuad chelsea.Sekali lagi aku cakap..Sokongan,jiwa dan semangatku tetap untuk pasukan Malaysia kerana kau tempat tumpahnya darahku.

Check Also

7 perpindahan tertinggi pemain bolasepak dunia

7 Perpindahan Termahal Dunia Dalam Bolasepak

7 Perpindahan Termahal Dunia Dalam Bolasepak. Dunia bolasepak sering dikejutkan dengan perpindahan yang mahal yang …

11 comments

  1. Bangga Lah Dengan Malaysia! 😀

  2. bagus2..ada kemajuan… klah dah agak dah..tp dpt jringkn gol cantik tu yg terbaik..

  3. ok la tu! bukan sng nak jaringkan gol lwan liverpool tu! Malaysia Terbaik!

  4. yg pasti bangga dgn fan kedua² team
    liverpool goal org sorak jugak..
    malaysia goal pon org sorak jugak
    yg penting terhibur

  5. Assalamualaikum….

    Selamat berjuang buat skuad Harimau Malaya yang akan menentang pasukan biskut Tiger (singapura).

    Saya rasa nama jurulatih pasukan Harimau Muda (Olimpik) tu bukan Lim Kim Swee tapi Ong Kim Swee la…

  6. @Ahmad Zaki terima kasih atas pembetulan..kesilapan teknikal..hehe

  7. ye bro..aku x puas hati di bahagian defend..mai je bola tinggi mesti bocor..itu kena baikilah..mujur liverpool x pressure tahap tertinggi cam lawan chelsea ari tuh..kalau tak maybe kena belasah..

    tapi freekick tuh memang aku salute beb..world class tuh..
    jadi setpieces,mas dah khatam

    safee sali tu kalau finishing di kotak penalti wajib shot on target..:)..cuma midfield kena supply bola ke dia baru dia boleh bawa masuk dalam kotak penalti eheh…

    GK aku rasa better pakai sharbinee pasni..apek dah mula hilang rentak dah..bola tinggi je mesti failed huhu..

  8. goooolllll tuh penting! 😀

  9. mlm kiz..nampaknya hampir semua member blogger buat entry pasal ni..haha…maklum lah negara sendiri menentang nagakan..hehe..tapi yang paling menyerlah safee sali lah..memang mamat ni yg terbaik buat masa skg..so sy hrap kekal dlm beberapa musim lagi…singapor pasti tumbang bro..hahaha.

  10. bagi belalang, permainan malaysia tadi sudah ok…cuma kesilapan yang sama seperti game2 yg lepas iaitu bahagian defend…

    tp overall malaysia dah buat yg terbaik…harap jumpa singapore ni, kaki safee sali menjadi lagi…hehehe

  11. safee sali memang mantop XD

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *