Breaking News
Home » Uncategorized » Lunch Hours : Nasi Ayam Gemas

Lunch Hours : Nasi Ayam Gemas

Hari ni makan tengahari pekena nasi ayam gemas femes tu. Bukan sebab dia femes ke aku ke sana tapi sebab dah memang tuntutan perut yang meminta untuk di isi..lagi pun rasanya memang ada kick aa.. terangkat. Berbalik pasal cerita makan ni semua orang suka.Siapa yang tak suka makan?? sila ketuk diri sendiri dengan lappy anda..oklah melalut sudah.
Pemakanan kena jaga.Kena makan makanan yang seimbang supaya keperluan badan jadi seimbang.Kurang kurangkan makan berlemak..nanti dalam tak sedar tumbang kena serangan jantung..Maklumlah zaman sekarang ni penyakit mudah mesra dengan kita.Kebanyakkannya berpunca dari pemakanan.

Lagi satu..halal haram makanan pun kena ambil tahu.Nanti dalam tak sedar makanan yang kita makan ada mengandungi bahan haram.Hari ini paper melaporkan serbuk kopi mengandungi gelatin babi.Kes ni di Johor melibatkan sebuah kedai kopi yang dah berusia 70 tahun dan pengunjung majoritinya orang islam..haaa..dah lama tu.! jadi kena berhati hati eh..

oklah..kepada yang tengah menjamu selera tu selamat menjamu selera anda…makan ketika lapar..berhenti sebelum kenyang…aku makan nasi ayam pun 2 ke 3 bulan sekali..jaga kesihatan katanya sebab ayam ni mengandungi banyak lemak..lemak tepu tu..bahaya..

Check Also

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search

Katharsis Album Terbaru Kumpulan Search. Lagenda kini kembali. Itu sudah pasti ungkapan peminat tegar muzik …

8 comments

  1. “sedapnya nasi ayam..lama dah tak makan nasi ayam..tapi yg tak best dengar tu bab kopi ada gelatin babi tu…mcm2 la..skrg ni byk sgt penipuan kan,semua kedai mkn nak untung jer…org ramai yg jadi mangsa..hari tu teh..minum ais kosong je lah kiz..hehe..”

  2. @Piasara haah kak..pastikan air tu tak sejuk..ais pun ada effect gak tu…habislah serba serbi tak leh ni..haha

  3. nasi ayam mmg sedap..makan dengan sup..heih liuh..

  4. popular nasi ayam gemas nie…pakci saya ada resepinye (^_^)….n he is da best cook lol kalo masak nasi ayam…really miss him..lama tak jumpa… hmm….

  5. sodap2~ tringin lak….

  6. sumpah aku teringin!

  7. nak jugak!!!

  8. kt tempat saya nasi ayam RM3..banyak giler nasi dan ayam.! sedap pulak tu

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *