Menu Tutup

Lemang Itu Juga Lomang Keh Keh Keh

Hari memang tak dapat nak online sangat petang..huhu.Dah nak raya ni banyak kerja yang nak di bereskan.Petang tadi baru pergi meredah belantara mencari buluh lemang..nak cari yang baik punya..baru lemang sedap..

Hiasan je ni..

Mungkin hari Isnin ni baru nak bakar lemang..haha..memang rentung laa aku nak menjaga api lemang tu.Namun benda-benda macam ni memang membuat kemeriahan hari raya tu makin terasa.Amacam korang ada buat lemang tak? Beli? mahal laa..dah tu dapat sikit je..hehe..

Ermm..kelapa,daun pisang dan kayu api..semua belum ada..confirm esok kena cari..tapi dimana ya?
Kalau suka makan lemang sila LIKE sini..hahaha..tiada paksaan.

10 Comments

  1. PeRmAtA bIrU

    tak pernah buat lemang sendiri.. bakar lemang pon x pernah.. beli aja selalunya.. huhu.. bestnya… mesti meriahkan???

  2. Syuxer

    lemang..aku pernah makan ia..sekali cam ketupat..tapi yang neh lebih sedap..hehe..kalau ada rendang..perghh..memang beraya cam orang tak nak kongsi juadah raya dah hahahaa…

  3. ArulchelseA

    jago lomang la ingt sonang ko.bopoloh dek eh nak jago api eh tu…..nak buek langai an eh pun da susah..kih kih..jgn sampai muntah lak lomang tu..

    boli tk sodap..bodoghai ..santan tk cukup..kih kih..

    ghindu la pulak maso kek kampung dulu..

  4. shida'R

    kiz best tul bt lemang sndri..shida last 2 year bt lemang sndri dah taw siksanya mnjga mereka (lemang)haha..xbt dah hehe..tp berbaloi sbb dpt mkn lemang byk2 hehee ^_^

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *