Breaking News
Home » Berita » Laporan Siasatan Awal Tragedi MH17 – Tiada Bukti Kesilapan Teknikal

Laporan Siasatan Awal Tragedi MH17 – Tiada Bukti Kesilapan Teknikal

Laporan Siasatan Awal Tragedi MH17 Oleh Dutch Safety Board – Laporan siasatan awal yang telah dikeluarkan oleh Lembaga Keselamatan Belanda menunjukan tiada bukti sebarang kesilapan teknikal yang menyebabkan kemalangan MH17. Menurut laporan itu yang disiarkan melalui laman web mereka pada 9 September 2014 , MH17 Penerbangan dengan pesawat Boeing 777-200 yang dikendalikan oleh Malaysia Airlines berpecah di udara mungkin akibat kerosakan struktur yang disebabkan oleh sebilangan besar objek tinggi tenaga yang menembusi pesawat dari luar. Mungkinkah MH17 Ditembak?
Ini dinyatakan dalam laporan awal siasatan ke dalam kemalangan MH17 yang telah diterbitkan hari ini oleh Lembaga Keselamatan Belanda. Tiada tanda-tanda bahawa kemalangan MH17 itu disebabkan oleh kesilapan teknikal atau dengan tindakan anak-anak kapal.  
Corak bangkai di atas tanah menunjukkan bahawa pesawat ini berpecah kepada kepingan semasa penerbangan. Berdasarkan sejarah penyelenggaraan yang ada MH17 berkeadaan baik apabila ia berlepas dari Amsterdam dan tidak ada masalah teknikal yang diketahui. Pesawat itu telah dijalankan oleh anak-anak kapal yang berkelayakan dan berpengalaman. 

Laporan Awal Siasatan MH17 Di Laman Web Lembaga Keselamatan Belanda

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang siasat laporan siasatan awal tragedi MH17 anda boleh terus melayari laman web Dutch Safety Board
 
Laporan awal siasatan tragedi MH17 boleh di download DISINI. ( pdf file )

Gambar dibawah pula adalah transmisi radio terakhir kru pesawat MH17 dengan Pusat Kawalan Udara (ATC) Dnipropetrovs’k

Laporan Radio ATC Ukraine dan MH17

Sumber Laman Web Dutch Safety Board 
Gambar Tranmisi – BH Online 

Segala maklumat adalah berdasarkan seperti yang dilaporkan oleh Dutch Safety Board ketika siaran. Sebarang perubahan atau info lanjut sila ke laman web Dutch Safety Board.

Check Also

carta keputusan Liga Super 2018

Keputusan Liga Super 10 Februari 2018

Keputusan Liga Super 10 Februari 2018. Empat perlawanan Unifi Liga Super Malaysia 2018 berlangsung. Keputusan …

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *