Breaking News
Home » Uncategorized » Kring Kring .. !!!

Kring Kring .. !!!

google pinjam daa

Firman Allah SWT : “Bangunlah (untuk sembahyang) di malam hari, kecuali sedikit (daripadanya).” – Surah Al-Muzammil, 2

“Sesungguhnya Tuhanmu mengetahui bahwasanya
kamu berdiri ([B]sembahyang[/B]) kurang dari dua pertiga malam, atau seperdua malam atau sepertiganya dan (demikian pula) segolongan dari orang-orang yang bersama kamu. Dan Allah menetapkan ukuran malam dan siang. Allah mengetahui bahawa kamu sekali-kali tidak dapat menentukan batas-batas waktu-waktu itu, maka Dia memberi keringanan kepadamu, karena itu bacalah apa yang mudah (bagimu) dari Al-Quran.

Dia mengetahui bahawa akan ada di antara kamu orang-orang yang sakit dan orang-orang yang berjalan di muka bumi mencari sebahagian kurnia Allah; dan orang-orang yang lain lagi berperang di jalan Allah, maka bacalah apa yang mudah (bagimu) dari Al-Quran dan dirikanlah sembahyang, tunaikanlah zakat dan berikanlah pinjaman kepada Allah pinjaman yang baik. Dan kebaikan apa saja yang kamu perbuat untuk dirimu niscaya kamu memperoleh (balasan)nya di sisi Allah sebagai balasan yang paling baik dan yang paling besar pahalanya. Dan mohonlah ampunan kepada Allah; sesungguhnya Allah Maha Pengampun lagi Maha Penyayang.” – Surah Al-Muzammil, 20.

thanks to TemanHidup@yahoogroups.com

KLIK MY CHURP ADS


Check Also

najib letak jawatan

Najib Letak Jawatan Presiden UMNO Dan Pengerusi BN

Najib Letak Jawatan Presiden UMNO Dan Pengerusi BN. Akhirnya setelah banyak desakan dari kalangan dalam …

3 comments

  1. Terima kasih diatas peringatan..sesungguhny solat itu tiang agama.sekiranye tidak ditegakkan dgn betul runtuhlah ia…….

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *