Breaking News
Home » Santai » Kita Tak Merancang Untuk Gagal Tapi ……

Kita Tak Merancang Untuk Gagal Tapi ……

Pernah tak kita cakap aku nak gagallah dalam exam tu nanti..aku ingat nak rugikanlah perniagaan aku..aku nak ponteng kerjalah seminggu,biar boss buang aku kerja..
Aku rasa tak pernah kot..sebab kata kata tu macam janggal dan di luar tabii.Sebab mana ada orang yang merancang nak gagal.Kalau ada perancangan macam tu baik jangan jadi orang..kalau nak juga,ermm tak dapek den nak nolong eh tu doh..ekau pikirlah sendiri..
Sebenarnya kegagalan sesuatu yang kita usahakan atau hadapi itu adalah sebab kegagalan kita merancang.Contoh..orang nak berniaga awak nak berniaga..ilmu ciput tapi nak buat pasaraya,modal tah cukup entah tidak.Berniaga asal terjual je..untung rugi belakang kira..tapi aku rasa tak dapat kira untung kot,sebab rugi je memanjang.
Jadi tanpa perancangan kegagalan itu adalah hasil yang akan kita tuai..jadi kita tidak merancang untuk gagal,tapi kita gagal untuk merancang..

Check Also

stadium baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT

Gambar Rekabentuk Dan Konsep Stadium Baru JDT. Satu majlis pelancaran rekabentuk dan konsep stadium bola …

6 comments

  1. kadangkala kegagalan buat kita jadi seorang yg tabah n kuat…gagal sekali tak bereti gagal selamanya…gud luck!!!

  2. rara pinkmafia

    bile dh rancang tapi bile yg dirancang tak jd jgn lah marah @ menyesal.anggap lah ianya takdir.

  3. Memang ada kes ada org rancang utk kegagalan dan kerugian, malah ada kes org rancang utk kematian sendiri. Sebabnya? Dia nak dptkan insuran utk kerugian yg nilainya sangat lumayan…

  4. yeah…motivasi di pagi hari…terbaekk…

    pernah jugak cakap dulu

    kalau gagal exam aku nk bunuh kucing sedare aku..he3

  5. MenCari ilmu.. thank..

  6. tlalu bnyk kgagaln yg TK tempuh hingga ke hari ini..
    perit nya sbuah khidupan..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *