Menu Tutup

Kita Tak Merancang Untuk Gagal Tapi ……

Pernah tak kita cakap aku nak gagallah dalam exam tu nanti..aku ingat nak rugikanlah perniagaan aku..aku nak ponteng kerjalah seminggu,biar boss buang aku kerja..
Aku rasa tak pernah kot..sebab kata kata tu macam janggal dan di luar tabii.Sebab mana ada orang yang merancang nak gagal.Kalau ada perancangan macam tu baik jangan jadi orang..kalau nak juga,ermm tak dapek den nak nolong eh tu doh..ekau pikirlah sendiri..
Sebenarnya kegagalan sesuatu yang kita usahakan atau hadapi itu adalah sebab kegagalan kita merancang.Contoh..orang nak berniaga awak nak berniaga..ilmu ciput tapi nak buat pasaraya,modal tah cukup entah tidak.Berniaga asal terjual je..untung rugi belakang kira..tapi aku rasa tak dapat kira untung kot,sebab rugi je memanjang.
Jadi tanpa perancangan kegagalan itu adalah hasil yang akan kita tuai..jadi kita tidak merancang untuk gagal,tapi kita gagal untuk merancang..

6 Comments

  1. MaMa AiNi

    kadangkala kegagalan buat kita jadi seorang yg tabah n kuat…gagal sekali tak bereti gagal selamanya…gud luck!!!

  2. JR Online

    Memang ada kes ada org rancang utk kegagalan dan kerugian, malah ada kes org rancang utk kematian sendiri. Sebabnya? Dia nak dptkan insuran utk kerugian yg nilainya sangat lumayan…

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *