Breaking News
Home » Uncategorized » Kita Serupa .. Hadir mu Membalut Luka

Kita Serupa .. Hadir mu Membalut Luka

Adehh tajuk dah macam orang bercinta..kah kah..nyanyi sikit “kita serupa..kita serupa,hadirmu membalut luka..”aler lagu headwind tu..tajuk tak tau..abaikan.Memang betulkan kita serupa je dari pandangan Allah..yang beza amal ibadat kita dan yang semaksud dengannya.

Begitu juga dalam blogging ni..memang kita semua sama je.Bezanya kita ni lama atau baru je.Yang bab fizikal macam follower ramai,traffik tinggi,ranking alexa rendah,pagerank power,popular atau pun otai..eh itu semua orang akan capai dengan usaha.Usaha yang macam mana? baiki tulisan kita dan macam2 lagi.Sebagai blogger kita perlu belajar untuk maju..banyak cara dan boleh selidik dimana-mana..dunia internet ni kan tanpa sempadan.

Malu nak gaul dengan otai? haha..siapa sini rasa dia otai angkat tangan..Otai bermaksud (bahasa Inggeris: old-timer) adalah sebuah istilah moden yang bermaksud seorang yang sudah lama bergiat dalam sesuatu bidang atau seorang yang mempunyai banyak pengetahuan mengenai sesuatu perkara. Otai berasal dari perkataan Inggeris, old-timer yang bermaksud orang lama.Jadi tak payah malu2 eh..kawan dengan orang lama..banyak dapat ilmu..tak caya cuba ler.

Sesaja nak mengomel lepas baca entri ni,sebab aku tak der idea nak tulis apa..haha Aku Sedar Diri..ok..jom terjah blog cik kiwi’s..meh pakat pujuk ramai-ramai..haha

Check Also

keputusan piala malaysia 18 julai

Keputusan Piala Malaysia 18 Julai 2017

Keputusan Piala Malaysia 18 Julai 2017. Aksi TM Piala Malaysia kembali dengan 8 perlawanan berlangsung …

13 comments

  1. malu bertnya kawan sesat cari jalan pulang..
    biar ia berkesan dilubk hati terbenam…
    lalalalalalalalala…..

  2. haha..aku naguk kepla je sbb bukan oldthai..huhu..tapi aolmen,ye kan kita di dah hdup hampir setengah abad so..kira otai lah..hahaha…er..aku selalu pun x bertanya tp x juga sesat..x semestinya lah beb..huhu..ok..ok..nak terjah ni..:)

  3. hehe ingtkan entry cintun tdi

  4. huhu. bro. thanks. ye. betul. kita kena berusaha. usaha untuk lebih maju. ngeh ngeh..

    ramai follower dan segala bentuk benda fizikal yang lain tu tak penting. yang penting perkongsian ilmu tuuuuuu.

    thanks lagi sekali. (sambil tunduk tunduk gaya org jepun)

  5. dari petang tadi dah pujuk cikgu tu ,
    kesian die .

  6. haha eh sama la lagu kat komen cik kiwis’s tu bro.sekali sekala leh ajak karok la camni.haha

    *title otai tu pd aku tu biar org yang tentukan.peace 🙂

  7. malu2 tak membawa ke mana. hehe

  8. ada yg merajuk ke bro?…huhu

  9. hehe 🙂 betoi, blogging ni kita sama saja kan?

  10. kta sama sahaja cume berbeza pada gaya dan rupa,hehe (ley terima tak lagu nie) sokong entry abg otai 😀

  11. huhuhu… cari ilmu kat blog ni lah… kategori otai gak kan??? hehehhehe…:)

  12. Permata Biru : den bukan otai laa..yg biasa-biasa je..adeh..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *