Menu Tutup

Keputusan Piala AFC 3 Mei 2017

Keputusan Piala AFC 3 Mei 2017. Hari ini dua wakil negara dalam saingan bolasepak Piala AFC akan turun menentang lawan masing-masing. Ini merupakan perlawanan terakhir peringkat kumpulan buat JDT dan Felda United.

Keputusan Piala AFC 3 Mei 2017

JDT perlu menang kerana masih berpeluang menjuarai kumpulan F atau sekurang-kurang menjadi naib juara terbaik untuk layak. Bagi Felda United peluang agak tipis namun maruah perlu dijaga sekurang-kurangnya mengelak menduduki tangga tercorot kumpulan G.

Berikut adalah keputusan perlawanan Piala AFC yang berlangsung pada 3 Mei 2017 membabitkan JDT dan Felda United.

Keputusan JDT vs Magwe FC 3.5.2017

Perlawanan pertama dihalaman lawan berkesudahan dengan keputusan seri 1-1. Kali ini mereka bertemu sekali lagi di Stadium Larkin. Sudah pasti JDT mahu mencipta kemenangan dalam usaha memintas pendahulu kumpulan jika mereka tewas perlawanan terakhir.

JDT [ 3 ] [ 1 ] Magwe FC ( fulltime )

Keputusan Hanoi FC vs Felda United 3.5.2017

Hanoi FC mahu menang kerana mereka masih berpeluang untuk menjuarai kumpulan dan layak secara automatik ke ke peringkat seterusnya. Bagi Felda United yang kini hanya mengumpul 5 mata juga perlu menang dan masih berpeluang ditangga kedua walaupun agak tipis. Perlawanan berlangsung di My Dinh Stadium, Vietnam.

Hanoi FC [ 4 ] [ 1 ] Felda United ( fulltime )

Walau apa pun diharap Keputusan Piala AFC 3 Mei 2017 Jdt dan Felda United positif dengan sekurang-kurangnya mampu mengutip mata ranking MA untuk kelayakan saingan musim depan terutama Liga Juara-Juara Asia 2018 secara automatik untuk kelab Malaysia yang layak nanti.

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *